Ingrediente
● 3 kg prune brumarii |
● dulci |
● 1 kg zahar |
● 1 lingurita zeama de lamaie |
Mod de preparare
Spalati, scurgeti prunele, desfaceti-le in doua si scoateti samburii. Asezati intr-un vas mai mare (poate fi chiar vasul emailat cu gura larga, in care urmeaza sa fierbeti gemul), in straturi succesive prunele si zaharul presarat si lasati pana a doua zi, amestecand ocazional, ca fructele sa-si lase zeama.
Puneti la fiert, pe o tabla, la foc mic, amestecand, pana cand gemul este aproape legat. Gemul este legat cand, puse cateva picaturi pe o farfurioara, lasat putin sa se raceasca si "taiat" in doua cu o lingurita, cele doua parti nu se mai unesc.
Puneti zeama de lamaie cand gemul este aproape gata si mai fierbeti doar putin. Portionati-l fierbinte in borcane spalate, sterilizate, uscate si incalzite, apoi lasati-l sa se raceasca lent, pana a doua zi, intre paturi, cand deasupra s-a format o pojghita intarita.
Este recomandat ca inainte de capsare sa se puna in fiecare borcan, peste pojghita, o rondea din celofan sau hartie, inmuiata in alcool: rom, spirt alb sau coniac- pentru a impiedica mucegairea, dar nu este obligatoriu.
Legati borcanele si dati la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gem de Prune Brumarii (bistrite)" nu uita sa ii faci un review.
Puneti la fiert, pe o tabla, la foc mic, amestecand, pana cand gemul este aproape legat. Gemul este legat cand, puse cateva picaturi pe o farfurioara, lasat putin sa se raceasca si "taiat" in doua cu o lingurita, cele doua parti nu se mai unesc.
Puneti zeama de lamaie cand gemul este aproape gata si mai fierbeti doar putin. Portionati-l fierbinte in borcane spalate, sterilizate, uscate si incalzite, apoi lasati-l sa se raceasca lent, pana a doua zi, intre paturi, cand deasupra s-a format o pojghita intarita.
Este recomandat ca inainte de capsare sa se puna in fiecare borcan, peste pojghita, o rondea din celofan sau hartie, inmuiata in alcool: rom, spirt alb sau coniac- pentru a impiedica mucegairea, dar nu este obligatoriu.
Legati borcanele si dati la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gem de Prune Brumarii (bistrite)" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany