Prunele se spala bine, dupa care li se scot samburii rupandu-se pe lungimea fructului. Bucatile de pruna se lasa mai mari exact cum s-au rupt in momentul scoaterii samburelui. Acestea se aseaza intr-un vas peste care se toarna zaharul. Se amesteca bine si se si se lasa asa pana a doua zi.
A doua zi, se fierb prunele 30 minute, dupa care se opreste focul si se lasa pana a treia zi. A treia zi se mai fierb 30 minute si se lasa asa pana a patra zi.
A patra zi se mai fierb 30 minute si se pune in borcane si se sigileaza cu capace sau celofan.
Prin fierbere de mai multe ori fructul va ramane mai intreg si nu se va zdrobi.
Borcanele se depoziteaza in camara.
Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii