Gem de portocale

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg portocale
  • zahar
  • (cantitatea de zahar va fi egala cu cantitatea de portocale dupa ce le-am curatat de coaja)

Mod de preparare

Se spala portocalele (sa nu fie cele cu coaja cerata, tratata), se inteapa cu dintii unei furculite din loc in loc dupa care le puneti intr-un vas incapàtor acoperite de apa pe un timp de 12 h (de seara pana dimineata, sau invers). Se usuca putin de apa.

Alegeti trei mai frumoase si sanatoase si cu instrumentul acela de curatat cartofii, scoateti coaja cat mai subtire (fara partea alba) si lasati-o la o parte.

Se curata acum toate portocalele (inclusiv cele trei la care le-am luat deja un strat) cum se zice pe viu, fara sa ramana nici o pielita alba (faceti operatia asta deasupra unui castron ca altfel inundati cu sucul). Eu pielita interna dintre un clin si altul am lasat-o.

Taiem portocalele cubulete, eliminam samburii (eu in gradina am o varietate fara samburi) si cantarim ceea ce a ramas! Puneti pe foc intr-o cratita larga (cu cat e mai larga reduceti timpul de preparare avind o suprafata mai mare de evaporare a lichidului) si adaugati acceasi cantitate de zahar.

Se fierbe marmelada pana cand ajunge la densitatea dorita (cam doua, trei ore circa). Eu incerc cu o picatura de sirop intr-un pahar cu apa. Nu trebuie sa se imprastie. Intre timp cojile de la cele trei portocale se taie fideluta se pun intr-o craticioara cu in deget de apa si se fierb la foc moderat 3-4 minute.

Cand marmelada s-a legatat adaugati cojile de portocala (fara apa, daca nu s-a evaporat) si mai amestecati timp de cateva minute! Se pune la borcan ca orice alta marmelada!
La micul dejun sau la diferite prajituri, tarte!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute