Gem de Pere

Complexitate
redusa
Gem de Pere

Ingrediente

  • 4 kg pere
  • 1 kg zahar
  • zeama de lamaie
  • vanilie( dupa gust)
  • tifon
  • sare

Mod de preparare

Am curatat perele de coaja si de casutele cu samburi. In timpul curatarii lor, le aveam acoperite cu tifon imbibat intr-o solutie de apa+ sare (tifonul imbibat in saramura protejeaza perele de inegrire). Saramura nu am facut-o concentrata, a fost ceva mai multa sare decat se foloseste la o mancare obisnuita.

Dupa ce am terminat de curatat, am pus zaharul peste pere si le-am lasat asa circa o ora. Ele au lasat zeama, apoi le-am pus la fiert. Perele lasa zeama multa la fiert, asa ca am luat cratita de pe foc, si am scurs ceva mai mult de jumatate din zeama intr-o cratita separata. Din sucul asta am facut un sirop. Am continuat fierberea gemului, amestacand destul de des ca sa nu se prinda.

Dupa 3 ore am inchis aragzul si am lasat la racit. A doua zi am incercat sa vad consistenta, era cam lichid inca asa ca am pus din nou pe aragaz, am ma fiert cam o ora am pus acuma zeama de lamaie (3 bucati am folosit eu) si vanilina pura si am lasat pe foc inca vreo 10 minute, dupa care am pus din nou la racit.

Am luat proba (lingura de lemn cu care am amestecat a stat drept in sus in gemul fiert). Atunci am reincalzit gemul, l-am pus in borcane, am pus salicilat deasupra si am capsat borcanele. Le-am lasat in patura pana s-au racit complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa