Gem de Pere

Complexitate
redusa
Gem de Pere

Ingrediente

  • 4 kg pere
  • 1 kg zahar
  • zeama de lamaie
  • vanilie( dupa gust)
  • tifon
  • sare

Mod de preparare

Am curatat perele de coaja si de casutele cu samburi. In timpul curatarii lor, le aveam acoperite cu tifon imbibat intr-o solutie de apa+ sare (tifonul imbibat in saramura protejeaza perele de inegrire). Saramura nu am facut-o concentrata, a fost ceva mai multa sare decat se foloseste la o mancare obisnuita.

Dupa ce am terminat de curatat, am pus zaharul peste pere si le-am lasat asa circa o ora. Ele au lasat zeama, apoi le-am pus la fiert. Perele lasa zeama multa la fiert, asa ca am luat cratita de pe foc, si am scurs ceva mai mult de jumatate din zeama intr-o cratita separata. Din sucul asta am facut un sirop. Am continuat fierberea gemului, amestacand destul de des ca sa nu se prinda.

Dupa 3 ore am inchis aragzul si am lasat la racit. A doua zi am incercat sa vad consistenta, era cam lichid inca asa ca am pus din nou pe aragaz, am ma fiert cam o ora am pus acuma zeama de lamaie (3 bucati am folosit eu) si vanilina pura si am lasat pe foc inca vreo 10 minute, dupa care am pus din nou la racit.

Am luat proba (lingura de lemn cu care am amestecat a stat drept in sus in gemul fiert). Atunci am reincalzit gemul, l-am pus in borcane, am pus salicilat deasupra si am capsat borcanele. Le-am lasat in patura pana s-au racit complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Piept de pui cu gogosari in sos
Bucataras.RO

Piept de pui cu gogosari in sos

Intr-o zi, ma uitam la emisiunea Neatza si am vazut aceasta reteta pregatita de Vladutz! M-a incantat foarte mult cum a...

Piept de pui cu gogosari in sos
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!