Am curatat perele de coaja si de casutele cu samburi. In timpul curatarii lor, le aveam acoperite cu tifon imbibat intr-o solutie de apa+ sare (tifonul imbibat in saramura protejeaza perele de inegrire). Saramura nu am facut-o concentrata, a fost ceva mai multa sare decat se foloseste la o mancare obisnuita.
Dupa ce am terminat de curatat, am pus zaharul peste pere si le-am lasat asa circa o ora. Ele au lasat zeama, apoi le-am pus la fiert. Perele lasa zeama multa la fiert, asa ca am luat cratita de pe foc, si am scurs ceva mai mult de jumatate din zeama intr-o cratita separata. Din sucul asta am facut un sirop. Am continuat fierberea gemului, amestacand destul de des ca sa nu se prinda.
Dupa 3 ore am inchis aragzul si am lasat la racit. A doua zi am incercat sa vad consistenta, era cam lichid inca asa ca am pus din nou pe aragaz, am ma fiert cam o ora am pus acuma zeama de lamaie (3 bucati am folosit eu) si vanilina pura si am lasat pe foc inca vreo 10 minute, dupa care am pus din nou la racit.
Am luat proba (lingura de lemn cu care am amestecat a stat drept in sus in gemul fiert). Atunci am reincalzit gemul, l-am pus in borcane, am pus salicilat deasupra si am capsat borcanele. Le-am lasat in patura pana s-au racit complet.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii