Se spala visinile si se curate de codite. Se scot samburii.
In vasul in care vor fierbe se aseaza un strat de visine, un strat de zahar, un strat de visine, un strat de zahar pana se termina ambele. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Se lasa cateva ore pentru a iesi sucul din visine (se pot lasa si peste noapte, dar se tine in frigider).
Se pun apoi pe foc si se fierb pana cand siropul se ingroasa suficient. Din cand in cand puteti lua spuma care se formeaza deasupra dulcetii. Pentru a verifica daca siropul s-a ingrosat suficient, turnati cate o picatura pe o suprafata plana. Daca picatura isi pastreaza o forma sferica, atunci siropul este gata. Daca se aplatizeaza, dulceata mai trebuie fiarta.
Intre timp, se sterilizeaza 3 borcane de 800 g (se pun in cuptorul incins la 180 de grade pentru minim 30 de minute. Cuptorul se stinge cand se pun borcanele). Cand e gata dulceata se lasa un pic la racit, apoi se pune inca fierbinte in borcanele caldute. Se inchid capacele si se intorc cu capul in jos pentru 15 minute. Apoi, se aduc borcanele in pozitia corecta si se lasa la racit.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii