Spalati, scurgeti si scoateti samburii de la prune. Eu am folosit prune brumarii (bistrite). Puneti-le in vasul larg in care urmeaza sa faceti dulceata, in straturi alternative, prunele si zaharul presarat si lasati sa-si lase zeama pana a doua zi, intorcandu-le cu grija de cateva ori.
Puneti vasul pe foc, peste o tabla, intai la foc mic, amestecand continuu, pana se topeste tot zaharul, apoi la foc tare, pana ce dulceata este legata (proba cu picatura). Spre sfarsitul fierberii adaugati zeama de lamaie
Aceasta dulceata necesita putina atentie deoarece se poate lipi repede de fundul vasului. Pentru aceasta amestecati continuu folosind o spatula de lemn. Lasati apoi vasul acoperit cu un servet curat, udat si stors bine, pana se raceste complet dulceata.
Puneti in borcane, capsati si dati la camara.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUn deliciu, un rasfat dulce!
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii