Dulceata de patlagele verzi (gogonele)

Postat pe: 18-10-2010
(1)

Ingrediente

40 de gogonele de marimea prunelor
1 kg zahar
jumatate baton vanilie
zeama de la o lamaie
75 l apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta. Se pregatesc pe aragaz 3 vase cu apa clocotita.

Se pun patlagelele curatate de simburi in primul vas si se lasa sa fiarba cam 4-5 minute. Se scot din aceasta apa si se pun din nou la fiert in al doilea vas cu apa clocotita, lasandu-le sa fiarba cam 10 minute.

Se scot si se pun la fiert pentru a treia oara in cel de-al treilea vas cu apa clocotita timp de 10 minute, apoi se pun in apa rece, se scoate repede pielita de pe ele si se asaza pe un servet sa se zvinte.

In acest timp s-a pus zaharul la legat cu 0,75 l apa, s-a luat spuma si s-a adaugat vanilia. Cind siropul este legat, nu insa prea tare, se pun gogonelele si zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba la foc mic, curatind spuma care se mai formeaza, pina cind dulceata este bine legata.

Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si se pune in borcane dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de patlagele verzi (gogonele)" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

rami86
•  10.10.2010 00:29:09

Este super am facut si eu anul asta dar in varianta proprie simplificata,am taiat gogonelele in felii depinde de marime /eu am avut de div marimi ,la 1 1/2 kg de fructe am adaugat 1 kg zahar si un pahar apa le-am pus la fiert am mai ras o bucata de ghimbir proaspat /cam cit o lamiie ,o lamiie curatata de coaja taiata bucatele cind a fost aproape gata am adaugat vanilia ,este o dulceata foarte buna seamana cu cea de smochine un pic .
Cind am servit am adaugat nuca pisata ,am vazut retete si cu nuca adaugata in timpul fierberii dar eu nu am avut atunci asa ca o adaug cind o mincam .

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de patlagele verzi (gogonele)