Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta. Se pregatesc pe aragaz 3 vase cu apa clocotita.
Se pun patlagelele curatate de simburi in primul vas si se lasa sa fiarba cam 4-5 minute. Se scot din aceasta apa si se pun din nou la fiert in al doilea vas cu apa clocotita, lasandu-le sa fiarba cam 10 minute.
Se scot si se pun la fiert pentru a treia oara in cel de-al treilea vas cu apa clocotita timp de 10 minute, apoi se pun in apa rece, se scoate repede pielita de pe ele si se asaza pe un servet sa se zvinte.
In acest timp s-a pus zaharul la legat cu 0,75 l apa, s-a luat spuma si s-a adaugat vanilia. Cind siropul este legat, nu insa prea tare, se pun gogonelele si zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba la foc mic, curatind spuma care se mai formeaza, pina cind dulceata este bine legata.
Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si se pune in borcane dupa ce s-a racit.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii