Dulceata de Melcisori Din Coji de Portocala

Complexitate
redusa
Dulceata de Melcisori Din Coji de Portocala

Ingrediente

  • 1 kg portocale (folosim doar coaja de la ele )
  • 500 ml apa
  • 500 gr zahar
  • 50 ml zeama lamaie

Mod de preparare

Coaja se desface cu cutitul in 7-8 felii care se vor pune in apa rece cat sa treaca peste nivelul lor. Se tin 48 ore schimband apa in fiecare zi sa iasa amareala. A 3-a zi trebuie preparata dulceata, daca stau prea mult in apa se moaie prea mult. Parte alba se indeparteaza cu cutitul ca sa ramana doar coaja de 1/2 cm grosime, apoi se taie feliile in fasii de 1 cm latime, lungimea se lasa intreaga. De la 1 kg de portocale vor rezulta circa 200-250 gr coji curatate si fasonate.

Fiecare fasie se rasuceste de la un capat la celalalt, ca un melc si prin el se trece cu acul cu un fir de ata alba prinzand si capatul exterior. Astfel melcisorii se insira ca niste margele in siraguri nu prea lungi. Capetele firului se innoada ca melcisorii sa fie bine stransi si sa-si pastreze forma.

Intr-o cratita se pun 1/2 kg zahar si 1/2 l apa si se pune pe foc Se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga 50 ml zeama de lamaie (sau 50-100 g glucoza, eu am pus 50 ml zeama lamaie) si imediat siragurile de melcisori. Cojile fiind mai tari se lasa sa fiarba mai mult in siropul nelegat. Cand cojile plutesc pana la fundul cratitei si daca ridicandu-se lingura, pe latura ei cad deodata 3 picaturi de sirop legat una langa alta (sau un alt criteriu dupa care ne putem orienta cand este gata legata dulceata ar fi ca in momentul in care incepe sa se faca spuma pe toata suprafata sa luati imediat cratita de pe foc), cratita se ia de pe foc, se aduna spuma si se acopera cu un prosop umezit in apa rece si stors.

Dupa ce dulceata a racit scoti firele de ata de la melcisori cu un cutit si o furculita si apoi aseazi dulceata in borcane. Melcisorii isi pastreaza forma nu se mai desfac.


Se foloseste pentru ornat torturi sau creme sau in cremele cu gelatina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Milkshake cu pepene galben si banane
Bucataras.RO

Milkshake cu pepene galben si banane

Milkshake cu pepene galben si banane
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute