Dulceata de Capsuni

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

2 kg capsuni
15 kg zahar
un pliculet cu sare de lamaie

Mod de preparare

Curatam capsunile, le spalam si in vasul in care pregatim dulceata punem un strat de capsuni unul de zahar si tot asa pana terminam ingredientele ... ultimul strat va fi de zahar.

Lasam asa vasul vreo 2-3 ore apoi il punem la foc mediu sa fiarba.
Eu de exemplu nu pun mai mult de doua kg de capsuni in vas deoarece doresc ca acestea sa ramana intregi. Cand credem ca este gata, facem proba astfel:punem pe o farfuriuta o lingura de dulceata si daca dupa racire ea se prelinge mai greu inseamna ca este gata.

La sfarsit dupa ce inchidem aragazul punem si pliculetul de sare de lamaie si apoi luam spuma.

In borcanele spalate si uscate foarte bine turnam dulceata de caspuni fierbinte, punem capacul si infiletam bine apoi punem borcanele cu gura in jos. Astfel in interiorul borcanului se formeaza un vid ceea ce va duce la pastrarea in stare foarte buna a dulcetii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de Capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alinaraluca2000
•  14.06.2009 12:19:07

Ce bine arata capsunii intregi in borcan.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de Capsuni