Dulceata de caise coapte

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

1 kg zahar
75 l apa
25-26 caise coapte si tari
zeama de la o jumatete lamaie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Se curata caisele de coaja si de samburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu apa rece. Se pun pe un servet perfect curat si se scot simburii.

Samburii se sparg, se curata de pielita si se pun la loc in fiecare caisa. In acest timp se pune la fiert zaharul cu apa si zeama de lamiie, pana se leaga bine.

Cand zaharul este aproape legat se adauga caisele si zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mic pina se leaga bine, apoi se ia vasul de pe foc si se acopera cu un servet udat si stors, lasand astfel pina a doua zi.

Se pun in borcane cu mare atentie sa nu se strice caisele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de caise coapte" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  23.06.2009 00:42:03

super reteta, tot asa o face si mama....miamiiii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de caise coapte