Ingrediente
● Sparanghel (cantitate dupa dorinta) |
● aparat de uscat fructe (sau aragaz) |
● masina de macinat cafea (sau moara mica) |
Mod de preparare
Am urmat-o si eu pe Lucia si postez aici la sfaturi utile diferite metode practice intr-o gospodarie. In urma cu ceva timp am facut niste paste colorate si am cautat pudra de legume naturala dar, cum era de asteptat, nu am gasit asa ceva... tot ce era avea in compozitie o gramada de chimicale pentru a pastra pudra la culoarea aproape originala a produsului si a o mentine un timp cat mai indelungat... deci am recurs la prepararea pudrelor in casa.
Imi pare rau ca nu am poze intermediare dar nu m-am gandit sa postez modul de obtinere a pudrei, la vremea cand am facut -o...
Eu am folosit uscatorul de fructe, dar la fel de bine se poate usca si in cuptorul aragazului orice fel de leguma sau fruct.
Temperatura trebuie sa fie cea mai mica posibil (150 f ~80 c), dar daca este un cuptor cu treapta mica mai ridicata, atunci se tine usa cuptorului deschisa pentru a nu se arde legumele sau fructele.
Deci, sparanghelul se spala, se curata de eventualele ochiuri si partea lemnoasa, se despica in doua daca este mai gros sau se lasa cum este in cazul in care avem firele subtiri.
Se aseaza pe servetel absorbant, se usuca bine prin tamponare dupa care se aseaza pe tavile aparatului de uscat.
Se porneste aparatul si se lasa sa functioneze pentru o zi si o noapte sau poate chiar doua zile, asta depinde de cantitatea de sparanghel avuta.
Sparanghelul uscat se pune in masina de macinat cafea si se macina pana devine pulbere.
Produsul rezultat se foloseste cu succes la sosuri si la prepararea pastelor colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cum Se Face Pudra de Sparanghel" nu uita sa ii faci un review.
Imi pare rau ca nu am poze intermediare dar nu m-am gandit sa postez modul de obtinere a pudrei, la vremea cand am facut -o...
Eu am folosit uscatorul de fructe, dar la fel de bine se poate usca si in cuptorul aragazului orice fel de leguma sau fruct.
Temperatura trebuie sa fie cea mai mica posibil (150 f ~80 c), dar daca este un cuptor cu treapta mica mai ridicata, atunci se tine usa cuptorului deschisa pentru a nu se arde legumele sau fructele.
Deci, sparanghelul se spala, se curata de eventualele ochiuri si partea lemnoasa, se despica in doua daca este mai gros sau se lasa cum este in cazul in care avem firele subtiri.
Se aseaza pe servetel absorbant, se usuca bine prin tamponare dupa care se aseaza pe tavile aparatului de uscat.
Se porneste aparatul si se lasa sa functioneze pentru o zi si o noapte sau poate chiar doua zile, asta depinde de cantitatea de sparanghel avuta.
Sparanghelul uscat se pune in masina de macinat cafea si se macina pana devine pulbere.
Produsul rezultat se foloseste cu succes la sosuri si la prepararea pastelor colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cum Se Face Pudra de Sparanghel" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany