Am urmat-o si eu pe Lucia si postez aici la sfaturi utile diferite metode practice intr-o gospodarie. In urma cu ceva timp am facut niste paste colorate si am cautat pudra de legume naturala dar, cum era de asteptat, nu am gasit asa ceva... tot ce era avea in compozitie o gramada de chimicale pentru a pastra pudra la culoarea aproape originala a produsului si a o mentine un timp cat mai indelungat... deci am recurs la prepararea pudrelor in casa.
Imi pare rau ca nu am poze intermediare dar nu m-am gandit sa postez modul de obtinere a pudrei, la vremea cand am facut -o...
Eu am folosit uscatorul de fructe, dar la fel de bine se poate usca si in cuptorul aragazului orice fel de leguma sau fruct.
Temperatura trebuie sa fie cea mai mica posibil (150 f ~80 c), dar daca este un cuptor cu treapta mica mai ridicata, atunci se tine usa cuptorului deschisa pentru a nu se arde legumele sau fructele.
Deci, sparanghelul se spala, se curata de eventualele ochiuri si partea lemnoasa, se despica in doua daca este mai gros sau se lasa cum este in cazul in care avem firele subtiri.
Se aseaza pe servetel absorbant, se usuca bine prin tamponare dupa care se aseaza pe tavile aparatului de uscat.
Se porneste aparatul si se lasa sa functioneze pentru o zi si o noapte sau poate chiar doua zile, asta depinde de cantitatea de sparanghel avuta.
Sparanghelul uscat se pune in masina de macinat cafea si se macina pana devine pulbere.
Produsul rezultat se foloseste cu succes la sosuri si la prepararea pastelor colorate.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii