Gutuile curatate si taiate le tinem in apa rece. Ele se oxideaza foarte repede de altfel, dar nu trebuie sa va faceti griji, in momentul in care le veti pune in siropul fierbinte ele isi vor recapata culoarea.
Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert impreuna cu 1.4 kg zahar, 1 baton scortisoara, zeama de la cele 2 lamai si coaja de la 1 lamaie. Cand apa da in clocot adaugam bucatile de gutui si lasam sa fiarba in sirop pana intra furculita usor in ele (la mine a durat aproximativ 10 minute). Oprim din fiert si adaugam esenta de vanilie.
Scoatem apoi din sirop gutuile intr-un vas si punem fructele in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 bucati cuisoare si un varf de cutit de praf conservant (sau salicil). Turnam peste fructe, siropul fierbinte, capsam borcanele si le dam la dunst uscat (intre paturi) pana a doua zi.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii