Boabe de Porumb, Murate

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

2 kg porumb in lapte, boabe
solutia : la 100 ml apa, 500 ml otet de 9 grade
1 lingura sare grunjoasa (pentru muraturi)
6-10 boabe de piper
2-4 bucati cuisoare
frunzulite de tarhon proaspat, de la 2-3 fire

Mod de preparare

Curatati stiuletii de porumb de panusele si mustati. Porumbul trebuie sa fie neaparat in lapte. Desprindeti boabele de pe stiuleti.

Acest lucru este mai laborios din toata reteta.

Ca sa va usurati munca procedati astfel: scoateti de la un capat la altul, pe lungimea stiuletelui, 3 randuri de boabe, cu ajutorul varfului ascutit al unui cutit. Apoi, cu degetul mare de la mana, desprindeti de pe stiulete boabele, pe randuri, orientandu-i spre partea goala.

Fierbeti-i putin, intr-o oala, in apa clocotita in care ati adaugat lingura de sare, apoi scurgeti-i.

Puneti boabele imediat in apa rece, cat sa-i acopere bine, iar dupa racire, scurgeti-i din nou. Umpleti borcanele cu boabele racite si scurse.

Separat, fierbeti apa, otetul, boabele de piper, cuisoarele si frunzele de tarhon, apoi lasati la racit.

Turnati in borcane, peste boabele de porumb, solutia racita, capsati si dati la rece.

Puteti sa le folositi ca muratura sau la diferite preparate, inlocuind cu succes, caperele.

Din cantitatile mentionate, ies 6 borcane a 720 ml fiecare si este necesar 1, 5 l otet de 9 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Boabe de Porumb, Murate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  17.02.2013 11:31:06

Foarte buna ideea de a inlocui boabele de capere cu boabele de porumb.Stralucita si am sa tin cont de ea.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Boabe de Porumb, Murate