Ingrediente
● 2 kg ardei iuti, mari si carnosi |
● 500 ml otet de vin, 9 grade |
● sare, dupa gust |
Mod de preparare
Spalati si stergeti ardeii de apa. Coaceti-i pe o tabla, pusa deasupra flacarii de la aragaz, intorcandu-i mereu. Sau puteti sa-i puneti intr-o tava, la cuptor, la foc mic, cu multa atentie sa nu-i ardeti.
Curatati-i de coaja arsa si aranjati-i in borcane potrivite, cu codita in sus sau cum doriti.
Separat, amestecati otetul cu sarea pana ce aceasta se dizolva si turnati peste ardeii din borcane, astfel incat sa fie complet acoperiti.
Dati la camara.
Sfat: Folositi mai multi ardei iuti de culoare rosie pentru ca se curate foarte usor de pielita, dar nu-i neglijati nici pe ceilalti pentru a realiza o paleta de culori.
Pentru curatatul pielitei procedati astfel: cu varful ascutit al unui cutit, despicati usor pielita de-a lungul ardeiului, doar cativa centimetri, de la codita spre varf.
Apoi trageti de pielita de la varful ardeiului, tinand de codita si aceasta se va desprinde in intregime, asa cum naparleste sarpele.
Pentru ca aceasta operatie sa se faca asa cum am descris-o, ardeiul nu trebuie sa se arda la copt, mai mult sa se inmoaie si doar pe alocuri sa se innegreasca si sa capete gustul caracteristic de ardei copt.
Nu necesita bain-marie sau sterilizare.
Se pot consuma de a doua zi, dar sunt mult mai buni si-si dezvolta aroma, dupa ce stau la murat, cel putin 1 luna, cand ardeii si zeama capata o alta savoare.
Consumati-i ca muratura langa ciorbe, mancaruri grase cu carne, fripturi etc. Incercati si la sarmale, acompaniate de o tuica de prune ardeleneasca. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ardei Iuti Copti, Murati" nu uita sa ii faci un review.
Curatati-i de coaja arsa si aranjati-i in borcane potrivite, cu codita in sus sau cum doriti.
Separat, amestecati otetul cu sarea pana ce aceasta se dizolva si turnati peste ardeii din borcane, astfel incat sa fie complet acoperiti.
Dati la camara.
Sfat: Folositi mai multi ardei iuti de culoare rosie pentru ca se curate foarte usor de pielita, dar nu-i neglijati nici pe ceilalti pentru a realiza o paleta de culori.
Pentru curatatul pielitei procedati astfel: cu varful ascutit al unui cutit, despicati usor pielita de-a lungul ardeiului, doar cativa centimetri, de la codita spre varf.
Apoi trageti de pielita de la varful ardeiului, tinand de codita si aceasta se va desprinde in intregime, asa cum naparleste sarpele.
Pentru ca aceasta operatie sa se faca asa cum am descris-o, ardeiul nu trebuie sa se arda la copt, mai mult sa se inmoaie si doar pe alocuri sa se innegreasca si sa capete gustul caracteristic de ardei copt.
Nu necesita bain-marie sau sterilizare.
Se pot consuma de a doua zi, dar sunt mult mai buni si-si dezvolta aroma, dupa ce stau la murat, cel putin 1 luna, cand ardeii si zeama capata o alta savoare.
Consumati-i ca muratura langa ciorbe, mancaruri grase cu carne, fripturi etc. Incercati si la sarmale, acompaniate de o tuica de prune ardeleneasca. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ardei Iuti Copti, Murati" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany