Mai intai ne ocupam de ghebe, le curatam, le spalam si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine. Ardeiul si morcovul il dam la masina de tocat prin sita mica. Ceapa o taiem marunt.
Punem tuciul pe foc, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, cu focul mic, cca. 30 min, apoi adaugam ardeiul si morcovul si mai lasam 30 min sa se patrunda bine. Apoi punem ghebele taiate si lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora,potrivim de sare. Dupa aceea, adaugam pasta de tomate si lasam sa scada pana iese uleiul deasupra. Adaugam boabe de piper si foi de dafin.
Punem zacusca in borcane asa fierbinte, capacim borcanele si apoi le acoperim cu o patura, lasam sa se raceasca pana a doua zi cand depozitam borcanele in camara.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii