Zacusca de ghebe

Postat pe: 05-10-2017
(0)

Ingrediente

1,200 kg ghebe curatate
fierte si taiate
400 g morcov curatat
500 g ceapa rosie curatata
1 kg ardei gras rosu
curatat de seminte si cotoare
800 g pasta de tomate
500 ml ulei ( eu am scapat un pic mai mult ulei
dar e suficient doar 500 ml)
sare
foi de dafin
boabe de piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

02h
Numar portii

PORȚII

10 portii

Mai intai ne ocupam de ghebe, le curatam, le spalam si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine. Ardeiul si morcovul il dam la masina de tocat prin sita mica. Ceapa o taiem marunt.

Punem tuciul pe foc, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, cu focul mic, cca. 30 min, apoi adaugam ardeiul si morcovul si mai lasam 30 min sa se patrunda bine. Apoi punem ghebele taiate si lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora,potrivim de sare. Dupa aceea, adaugam pasta de tomate si lasam sa scada pana iese uleiul deasupra. Adaugam boabe de piper si foi de dafin.

Punem zacusca in borcane asa fierbinte, capacim borcanele si apoi le acoperim cu o patura, lasam sa se raceasca pana a doua zi cand depozitam borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Zacusca de ghebe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Zacusca de ghebe