Alegeti vinete lungi si subtiri, negre si lucioase, usor moi la apasare, inspre partea de la codita. Spalati-le, scurgeti-le si taiati-le felii de 1 cm grosime. Puneti-le intr-un vas, presarate cu sare. Intoarceti-le si amestecati-le cu grija sa nu se rupa, astfel incat, sarea sa ajunga pe toate fetele. Lasati-le sa stea 30-50 min ca sa-si lase zeama amara. Spalati-le apoi bine, sub jet de apa rece si scurgeti-le.
Puneti 3 l apa, pe foc, intr-o oala de 6-8 l si cand incepe sa clocoteasca, puneti toate vinetele si lasati sa fiarba, acoperit, nu mai mult de 2-3 min, din momentul in care apa incepe sa clocotesca din nou. Ele trebuie sa se inmoaie pe jumatate.
Scurgeti-le foarte bine, intr-o strecuratoare si lasati-le la racit. Puneti-le in pungi pentru congelator, alternate cu felii de rosii crude si verdeata tocata marunt. Aplatizati, eliminati cat mai mult aer din pungi (daca aveti aparat, atunci vidati) si etichetati.
Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Se pregatesc ca si vara, cu sau fara carne, dupa ce s-au dezghetat.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosDaaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern. E o...
Tort rapid cu fructeO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii