Alegeti vinete lungi si subtiri, negre si lucioase, usor moi la apasare, inspre partea de la codita. Spalati-le, scurgeti-le si taiati-le felii de 1 cm grosime. Puneti-le intr-un vas, presarate cu sare. Intoarceti-le si amestecati-le cu grija sa nu se rupa, astfel incat, sarea sa ajunga pe toate fetele. Lasati-le sa stea 30-50 min ca sa-si lase zeama amara. Spalati-le apoi bine, sub jet de apa rece si scurgeti-le.
Puneti 3 l apa, pe foc, intr-o oala de 6-8 l si cand incepe sa clocoteasca, puneti toate vinetele si lasati sa fiarba, acoperit, nu mai mult de 2-3 min, din momentul in care apa incepe sa clocotesca din nou. Ele trebuie sa se inmoaie pe jumatate.
Scurgeti-le foarte bine, intr-o strecuratoare si lasati-le la racit. Puneti-le in pungi pentru congelator, alternate cu felii de rosii crude si verdeata tocata marunt. Aplatizati, eliminati cat mai mult aer din pungi (daca aveti aparat, atunci vidati) si etichetati.
Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Se pregatesc ca si vara, cu sau fara carne, dupa ce s-au dezghetat.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii