Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

    Mod de preparare

    Alegeti vinete potrivite ca marime, negre, lucioase si putin moi la apasare, inspre codita (inseamna ca sunt bine coapte). Spalati-le si stergeti-le. Coaceti-le pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz.

    Sau faceti ca mine: intepati-le in mai multe locuri cu un ac gros de cusut, altfel au tendinta de a exploda. Puneti-le intr-o tava emailata si dati la mijlocul cuptorului, la foc potrivit, intorcandu-le mereu pana sunt coapte.

    Lasati-le putin sa se racoresca, apoi curatati-le si puneti-le la scurs si racit, intr-o strecuratoare. Portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati cat mai mult aer din punga. Daca aveti aparat de vidat si sigilat pungi, nu ezitati sa-l folositi. Etichetati.

    Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Astfel conservate, vinetele se pot folosi la pregatirea salatei de vinete pe timp de iarna, decongelarea facandu-se in frigider.

    Va puneti probabil intrebarea, de ce pregatesc vinetele pentru iarna in cuptor, coapte, in loc sa le prajesc, acestea din urma avand un gust poate mai bun.

    Raspunsul a fost dat de oameni de specialitate, dupa ani de cercetare si anume: vinetele coapte sunt mai sanatoase decat cele prajite. Nimic nou pana aici!

    Prin prajire, in vinete se dezvolta substante toxice si cancerigene.
    Aceste concluzii au fost publicate in "European Journal of Prosthodontics and Restorative Dentistry" in care se mai mentioneaza faptul ca, vinetele prajite ataca smaltul dintilor, favorizand aparitia cariilor. In consecinta, din acest punct de vedere, am luat masuri - coc vinetele!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Haiose

    Haiose

    Haiose
    Biscuiti cu branza si chimen

    Biscuiti cu branza si chimen

    Biscuiti cu branza si chimen
    Turta dulce cu mirodenii

    Turta dulce cu mirodenii

    Turta dulce cu mirodenii
    Cele mai apreciate rețete
    Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
    1
    Garnituri

    Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

    Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    2
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Friptura pomana porcului
    3
    Fripturi

    Friptura pomana porcului

    Friptura pomana porcului
    Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza
    5
    Aperitive

    Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza

    Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza
    Parteneri
    Prajitura cu foi de zahar ars
    Culinar.RO

    Prajitura cu foi de zahar ars

    Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

    Prajitura cu foi de zahar ars
    Turta dulce
    Gustos.RO

    Turta dulce

    Turta dulce