Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

    Mod de preparare

    Alegeti vinete potrivite ca marime, negre, lucioase si putin moi la apasare, inspre codita (inseamna ca sunt bine coapte). Spalati-le si stergeti-le. Coaceti-le pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz.

    Sau faceti ca mine: intepati-le in mai multe locuri cu un ac gros de cusut, altfel au tendinta de a exploda. Puneti-le intr-o tava emailata si dati la mijlocul cuptorului, la foc potrivit, intorcandu-le mereu pana sunt coapte.

    Lasati-le putin sa se racoresca, apoi curatati-le si puneti-le la scurs si racit, intr-o strecuratoare. Portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati cat mai mult aer din punga. Daca aveti aparat de vidat si sigilat pungi, nu ezitati sa-l folositi. Etichetati.

    Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Astfel conservate, vinetele se pot folosi la pregatirea salatei de vinete pe timp de iarna, decongelarea facandu-se in frigider.

    Va puneti probabil intrebarea, de ce pregatesc vinetele pentru iarna in cuptor, coapte, in loc sa le prajesc, acestea din urma avand un gust poate mai bun.

    Raspunsul a fost dat de oameni de specialitate, dupa ani de cercetare si anume: vinetele coapte sunt mai sanatoase decat cele prajite. Nimic nou pana aici!

    Prin prajire, in vinete se dezvolta substante toxice si cancerigene.
    Aceste concluzii au fost publicate in "European Journal of Prosthodontics and Restorative Dentistry" in care se mai mentioneaza faptul ca, vinetele prajite ataca smaltul dintilor, favorizand aparitia cariilor. In consecinta, din acest punct de vedere, am luat masuri - coc vinetele!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Prajitura cu caise si lapte de cocos

    Prajitura cu caise si lapte de cocos

    Prajitura cu caise si lapte de cocos
    Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

    Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

    Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

    Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
    Cartofi Noi Umpluti, Pane

    Cartofi Noi Umpluti, Pane

    Cartofi Noi Umpluti, Pane
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura rasturnata cu visine si caise
    1
    Dulciuri

    Prajitura rasturnata cu visine si caise

    Prajitura rasturnata cu visine si caise
    Inghetata de trandafiri si banane
    2
    Dulciuri

    Inghetata de trandafiri si banane

    Inghetata de trandafiri si banane
    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
    3
    Carte de bucate

    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

    Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

    Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
    Pizza Fara Blat
    4
    Paste

    Pizza Fara Blat

    Pizza Fara Blat
    Prajitura cu Mere
    5
    Dulciuri

    Prajitura cu Mere

    Prajitura cu Mere
    Parteneri
    Prajitura Ole
    Bucataras.RO

    Prajitura Ole

    Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

    Prajitura Ole
    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
    Culinar.RO

    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

    Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
    Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
    Gustos.RO

    Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

    Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

    Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti