Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

    Mod de preparare

    Alegeti vinete potrivite ca marime, negre, lucioase si putin moi la apasare, inspre codita (inseamna ca sunt bine coapte). Spalati-le si stergeti-le. Coaceti-le pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz.

    Sau faceti ca mine: intepati-le in mai multe locuri cu un ac gros de cusut, altfel au tendinta de a exploda. Puneti-le intr-o tava emailata si dati la mijlocul cuptorului, la foc potrivit, intorcandu-le mereu pana sunt coapte.

    Lasati-le putin sa se racoresca, apoi curatati-le si puneti-le la scurs si racit, intr-o strecuratoare. Portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati cat mai mult aer din punga. Daca aveti aparat de vidat si sigilat pungi, nu ezitati sa-l folositi. Etichetati.

    Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Astfel conservate, vinetele se pot folosi la pregatirea salatei de vinete pe timp de iarna, decongelarea facandu-se in frigider.

    Va puneti probabil intrebarea, de ce pregatesc vinetele pentru iarna in cuptor, coapte, in loc sa le prajesc, acestea din urma avand un gust poate mai bun.

    Raspunsul a fost dat de oameni de specialitate, dupa ani de cercetare si anume: vinetele coapte sunt mai sanatoase decat cele prajite. Nimic nou pana aici!

    Prin prajire, in vinete se dezvolta substante toxice si cancerigene.
    Aceste concluzii au fost publicate in "European Journal of Prosthodontics and Restorative Dentistry" in care se mai mentioneaza faptul ca, vinetele prajite ataca smaltul dintilor, favorizand aparitia cariilor. In consecinta, din acest punct de vedere, am luat masuri - coc vinetele!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Varza noua calita in tuci

    Varza noua calita in tuci

    Varza noua calita in tuci
    Salata de cartofi Olivier

    Salata de cartofi Olivier

    Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

    Salata de cartofi Olivier
    Tarta cu rubarba si cirese

    Tarta cu rubarba si cirese

    Tarta cu rubarba si cirese
    Cele mai apreciate rețete
    Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
    1
    Carte de bucate

    Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

    Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

    Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    2
    Dulciuri

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

    Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    Ceafa de porc la cuptor
    3
    Prajitura turnata cu branza si visine
    4
    Dulciuri

    Prajitura turnata cu branza si visine

    Prajitura turnata cu branza si visine
    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
    5
    Dulciuri

    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
    Parteneri
    Ciulama de pui cu dovlecel
    Bucataras.RO

    Ciulama de pui cu dovlecel

    Am mancat odata la un restaurant si mi s-a parut foarte interesant, asa ca azi am pregatit si eu si e foarte buna!

    Ciulama de pui cu dovlecel
    Chiftele din carne si legume, la cuptor
    Culinar.RO

    Chiftele din carne si legume, la cuptor

    Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

    Chiftele din carne si legume, la cuptor
    Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
    Gustos.RO

    Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

    incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

    Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
    citeste mai mult
    Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate