Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

    Mod de preparare

    Alegeti vinete potrivite ca marime, negre, lucioase si putin moi la apasare, inspre codita (inseamna ca sunt bine coapte). Spalati-le si stergeti-le. Coaceti-le pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz.

    Sau faceti ca mine: intepati-le in mai multe locuri cu un ac gros de cusut, altfel au tendinta de a exploda. Puneti-le intr-o tava emailata si dati la mijlocul cuptorului, la foc potrivit, intorcandu-le mereu pana sunt coapte.

    Lasati-le putin sa se racoresca, apoi curatati-le si puneti-le la scurs si racit, intr-o strecuratoare. Portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati cat mai mult aer din punga. Daca aveti aparat de vidat si sigilat pungi, nu ezitati sa-l folositi. Etichetati.

    Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Astfel conservate, vinetele se pot folosi la pregatirea salatei de vinete pe timp de iarna, decongelarea facandu-se in frigider.

    Va puneti probabil intrebarea, de ce pregatesc vinetele pentru iarna in cuptor, coapte, in loc sa le prajesc, acestea din urma avand un gust poate mai bun.

    Raspunsul a fost dat de oameni de specialitate, dupa ani de cercetare si anume: vinetele coapte sunt mai sanatoase decat cele prajite. Nimic nou pana aici!

    Prin prajire, in vinete se dezvolta substante toxice si cancerigene.
    Aceste concluzii au fost publicate in "European Journal of Prosthodontics and Restorative Dentistry" in care se mai mentioneaza faptul ca, vinetele prajite ataca smaltul dintilor, favorizand aparitia cariilor. In consecinta, din acest punct de vedere, am luat masuri - coc vinetele!

     

    Comentarii

    Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

    Adaugă comentariu

    Budinca de dovlecei cu branza

    Budinca de dovlecei cu branza

    Budinca de dovlecei cu branza
    Prajitura turnata cu branza si visine

    Prajitura turnata cu branza si visine

    Prajitura turnata cu branza si visine
    Prajitura cu iaurt si caise

    Prajitura cu iaurt si caise

    Prajitura cu iaurt si caise
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura Schneider
    1
    Romania

    Prajitura Schneider

    Prajitura Schneider
    Salata olteneasca - Csalamale
    2
    Romania

    Salata olteneasca - Csalamale

    Salata olteneasca - Csalamale
    Savarine cu frisca
    3
    Dulciuri

    Savarine cu frisca

    Savarine cu frisca
    Cremes A la Cluj
    4
    Romania

    Cremes A la Cluj

    Cremes A la Cluj
    Prajitura cu foi si gem de prune
    5
    Dulciuri

    Prajitura cu foi si gem de prune

    Prajitura cu foi si gem de prune