Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

    Mod de preparare

    Alegeti vinete potrivite ca marime, negre, lucioase si putin moi la apasare, inspre codita (inseamna ca sunt bine coapte). Spalati-le si stergeti-le. Coaceti-le pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz.

    Sau faceti ca mine: intepati-le in mai multe locuri cu un ac gros de cusut, altfel au tendinta de a exploda. Puneti-le intr-o tava emailata si dati la mijlocul cuptorului, la foc potrivit, intorcandu-le mereu pana sunt coapte.

    Lasati-le putin sa se racoresca, apoi curatati-le si puneti-le la scurs si racit, intr-o strecuratoare. Portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati cat mai mult aer din punga. Daca aveti aparat de vidat si sigilat pungi, nu ezitati sa-l folositi. Etichetati.

    Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Astfel conservate, vinetele se pot folosi la pregatirea salatei de vinete pe timp de iarna, decongelarea facandu-se in frigider.

    Va puneti probabil intrebarea, de ce pregatesc vinetele pentru iarna in cuptor, coapte, in loc sa le prajesc, acestea din urma avand un gust poate mai bun.

    Raspunsul a fost dat de oameni de specialitate, dupa ani de cercetare si anume: vinetele coapte sunt mai sanatoase decat cele prajite. Nimic nou pana aici!

    Prin prajire, in vinete se dezvolta substante toxice si cancerigene.
    Aceste concluzii au fost publicate in "European Journal of Prosthodontics and Restorative Dentistry" in care se mai mentioneaza faptul ca, vinetele prajite ataca smaltul dintilor, favorizand aparitia cariilor. In consecinta, din acest punct de vedere, am luat masuri - coc vinetele!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Fasole cu ciolan afumat

    Fasole cu ciolan afumat

    Fasole cu ciolan afumat
    Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

    Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

    Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
    Biscuiti cu branza si chimen

    Biscuiti cu branza si chimen

    Biscuiti cu branza si chimen
    Cele mai apreciate rețete
    Salata de boeuf (pentru Craciun)
    1
    Aperitive

    Salata de boeuf (pentru Craciun)

    Salata de boeuf (pentru Craciun)
    Braduti dulci
    2
    Dulciuri

    Braduti dulci

    Braduti dulci
    Prajitura Sau Rulada cu Mere
    3
    Dulciuri

    Prajitura Sau Rulada cu Mere

    Prajitura Sau Rulada cu Mere
    Prajitura Tosca
    4
    Dulciuri

    Prajitura Tosca

    Prajitura Tosca
    Piersici
    5
    Dulciuri

    Piersici

    Piersici
    Parteneri
    Desert Linzer cu mere
    Bucataras.RO

    Desert Linzer cu mere

    Este o toamna bogata in mere, asa ca am pegatit o noua prajitura cu mere. Cautam o reteta de linzer care sa imi aduca aminte...

    Desert Linzer cu mere
    Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
    Culinar.RO

    Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

    Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

    Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
    Gogosi de post
    Gustos.RO

    Gogosi de post

    Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

    Gogosi de post