Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Vinete Coapte, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

    Mod de preparare

    Alegeti vinete potrivite ca marime, negre, lucioase si putin moi la apasare, inspre codita (inseamna ca sunt bine coapte). Spalati-le si stergeti-le. Coaceti-le pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz.

    Sau faceti ca mine: intepati-le in mai multe locuri cu un ac gros de cusut, altfel au tendinta de a exploda. Puneti-le intr-o tava emailata si dati la mijlocul cuptorului, la foc potrivit, intorcandu-le mereu pana sunt coapte.

    Lasati-le putin sa se racoresca, apoi curatati-le si puneti-le la scurs si racit, intr-o strecuratoare. Portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati cat mai mult aer din punga. Daca aveti aparat de vidat si sigilat pungi, nu ezitati sa-l folositi. Etichetati.

    Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Astfel conservate, vinetele se pot folosi la pregatirea salatei de vinete pe timp de iarna, decongelarea facandu-se in frigider.

    Va puneti probabil intrebarea, de ce pregatesc vinetele pentru iarna in cuptor, coapte, in loc sa le prajesc, acestea din urma avand un gust poate mai bun.

    Raspunsul a fost dat de oameni de specialitate, dupa ani de cercetare si anume: vinetele coapte sunt mai sanatoase decat cele prajite. Nimic nou pana aici!

    Prin prajire, in vinete se dezvolta substante toxice si cancerigene.
    Aceste concluzii au fost publicate in "European Journal of Prosthodontics and Restorative Dentistry" in care se mai mentioneaza faptul ca, vinetele prajite ataca smaltul dintilor, favorizand aparitia cariilor. In consecinta, din acest punct de vedere, am luat masuri - coc vinetele!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Drob umplut

    Drob umplut

    Drob umplut
    Ciorba de stevie cu omleta

    Ciorba de stevie cu omleta

    Ciorba de stevie cu omleta
    Prajitura cu mere si crusta de nuci

    Prajitura cu mere si crusta de nuci

    Prajitura cu mere si crusta de nuci
    Cele mai apreciate rețete
    Hajos teszta (Haiose)
    1
    Dulciuri

    Hajos teszta (Haiose)

    Hajos teszta (Haiose)
    Tort de mere caramelizate
    4
    Dulciuri

    Tort de mere caramelizate

    Tort de mere caramelizate
    Reţetă de preparare a papanaşilor
    5
    Dulciuri

    Reţetă de preparare a papanaşilor

    Reţetă de preparare a papanaşilor
    Parteneri
    Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema
    Bucataras.RO

    Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

    Pentru că îmi plac, în mod deosebit, rețetele de prăjituri cu multe straturi, cu o armonie de gusturi și...

    Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema
    Drob de miel, reteta video
    Culinar.RO

    Drob de miel, reteta video

    Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

    Drob de miel, reteta video
    Negresa pufoasa de post
    Gustos.RO

    Negresa pufoasa de post

    Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

    Negresa pufoasa de post