Vegeta de casa

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
ridicata
Vegeta de casa

Ingrediente

  • 8 morcovi
  • 3 radacini de patrunjel
  • 2 radacini de hrean
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Am pregatit un amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze si sa-si pastreze aroma. Mi-a placut foarte mult mirosul lor, la final: aveau aroma supelor sanatoase si gustoase din copilarie…


Legumele se spala, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).

Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine. Daca nu aveti, nu va descurajati, le puteti pregati astfel:
Se intind legumele maruntite pe o tava si se dau la cuptor la foc foarte mic.

Verificati-le des si amestecati in ele.

Cand exista riscul sa se rumeneasca, inchideti cuptorul, lasand amestecul inauntru si dupa ce se raceste cuptorul, il porniti din nou.
Eu le-am uscat in mai multe etape, ceea ce a durat cam 2 zile.
Daca aveti curte, puteti lasa amestecul cu legume sa se usuce natural, la soare.

Daca vi se pare mare efortul, veti constata totusi ca merita. Gustul e cu totul altfel!

Poate vi se par mari cantitatile, dar veti observa ca, dupa uscare, se va reduce mult volumul legumelor, astfel ca veti obtine un borcan (de 400 g) cu vegeta.

Timp: 20 min pregatirea legumelor + 48 ore timp de uscare

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/vegeta-de-casa.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Desert tort Magia Craciunului
Bucataras.RO

Desert tort Magia Craciunului

 Silikomart 'Kit Magia del Tempo 600 a câștigat medalia de aur la Cupa Mondială de Patiserie 2015 de la...

Desert tort Magia Craciunului
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat