Varza se curata de frunzele exterioare si de cotoare, se taie jumatati sau sferturi sau, daca sint capatinile mai mici, se lasa intregi, se presara bine cu sare. Varza astfei pregatita se aseaza in vase de murare (borcane, putini), indesindu-se bine. In timpul asezarii verzei in vasul de murare, se intercaleaza cu condimentele din reteta, apoi se toarna saramura fierbinte, pregatita, pina la gura vasului.
Se mai asteapta circa 30 minute pentru a se lasa varza si se mai completeaza cu saramura astfei incit saramura sa depaseasca varza cu circa 10 cm, apoi se leaga la gura. Primeie 7 zile vasele cu varza pusa la murare se tin la o temperatura obisnuita de circa 16 - 18°C, dupa care se vor ridica si se vor pastra la locuri uscate, racoroase si ferite de mirosuri straine (petrol).
Dupa turnarea saramurei, fermentatia incepe in 1—2 zile fiind determinate de temperatura. La putini se vor prevedea in partea inferioara cepuri pentru pritocire, care se va face din trei in trei zile. Operatia ccnsta in scoaterea zemei in vase mari care apoi se toarna prin vinturare in vasul cu varza. Operatia se repeta de citeva ori pentru vinturarea perfecta a saramurei.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii