Tocana de legume cu orez pentru iarna

Postat pe: 21-10-2016
(0)

Ingrediente

800 ml ulei,
1.5 kg ceapa,
2 kg ardei kapia,
1 kg morcovi,
2 teline,
3 radacina patrunjel,
1 l bulion(sau 2 kg rosii),
0.700 kg orez,
sare,
piper,
foi de dafin,
2 leg patrunjel verde.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

12 portii
Legumele se curata si apoi se spala.Ceapa se taie julien, morcovii,patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare.Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie.Eu am calit ceapa separat iar morcovii si patrunjelul impreuna cu telina.Ardeii la fel separat .Intr-o cratita mai mare le amestecam impreuna pe toate.
Orezul se fierbe in apa, apoi se strecoara si se da sub un jet de apa rece.Cand toate legumele impreuna au o consistenta clara adaugam bulionul si apoi orezul fiert.Se mai lasa cam 20 minute .La final adaugam sare,piperul si frunzele de dafin.Chiar la final punem verdeata tocata marunt.Asa calda o punem in borcane si cam 30 minute la dunst.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocana de legume cu orez pentru iarna" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

O reteta usoara plina de legume si vitamine pe care o putem consuma si in timpul postului.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocana de legume cu orez pentru iarna