Tocana de legume

Portii
7
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tocana de legume

Ingrediente

  • * 600 g ceapa
  • * 500 g morcovi
  • * 500 g vinete
  • * 500 g dovlecei
  • * 500 g ardei kapia
  • * 500 g ciuperci
  • * 500 ml suc de rosii
  • * 400 ml ulei
  • * 100 g orez
  • * foi de dafin
  • * busuioc
  • * sare de mare grunjoasa
  • * piper
  • * cimbru verde

Mod de preparare

Se spala si se curata toate legumele.
Se toaca in robot ceapa, morcovii si ardeii.
Vinetele se coc, se curata si se toaca marunt.
Dovleceii spalati se taie felii.
Ciupercile se spala, se curata, se taie felii, apoi se trag la tigaie in putin ulei pana devin usor rumenite.
Intr-o cratita mai mare, se caleste intai ceapa, apoi se adauga morcovii si ardeii si se lasa la foc mic pana cand se inmoaie usor.
Se spala orezul in mai multe ape.
Se continua prin a pune in cratatita vinetele tocate, felii de dovlecei, apoi se adauga orezul, sucul de rosii,ciupercile, foile de dafin, cimbrul, busuiocul sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade.
Cand este gata, se transfera tocana de legume in borcane sterilizate si se inchid etans borcanele.
Se acopera borcanele cu o patura si se lasa acolo pana a doua zi, apoi se transfera in camara.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune