Se spala si se curata toate legumele.
Se toaca in robot ceapa, morcovii si ardeii.
Vinetele se coc, se curata si se toaca marunt.
Dovleceii spalati se taie felii.
Ciupercile se spala, se curata, se taie felii, apoi se trag la tigaie in putin ulei pana devin usor rumenite.
Intr-o cratita mai mare, se caleste intai ceapa, apoi se adauga morcovii si ardeii si se lasa la foc mic pana cand se inmoaie usor.
Se spala orezul in mai multe ape.
Se continua prin a pune in cratatita vinetele tocate, felii de dovlecei, apoi se adauga orezul, sucul de rosii,ciupercile, foile de dafin, cimbrul, busuiocul sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade.
Cand este gata, se transfera tocana de legume in borcane sterilizate si se inchid etans borcanele.
Se acopera borcanele cu o patura si se lasa acolo pana a doua zi, apoi se transfera in camara.
Intrucat nu mai facusem ceva dulce de ...muuulta vreme :))) am zis sa ii fac teroristului ceva...el vrea mereu briose, insa...
Magdalene cu lamaie si afineCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii