Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Eu prepar sucul de rosii pentru iarna la blender si folosesc rosiile intregi cu tot cu coaja si samburi. Borcanele cu suc de rosii sunt gata in maxim 60-70 min, fara mare efort si multa mizerie cum mi se intampla cand il preparam dupa metoda clasica cu trecerea rosiilor de 2 ori prin separator, etc.
Sucul preparat asa este mult mai gustos si mai colorat si tine la fel de bine ca orice alt suc de rosii.
Rosiile bine spalate se taie pe jumatate si se curata de cotor, apoi se taie feliute si se pun intr-un blender unde se mixeaza la viteza mare timp de 1 minut sau pana la consistenta dorita.
Sucul de rosii rezultat se fierbe timp de 30 minute, dupa care se pune fierbinte in borcane bine spalate inainte si se acopera bine cu capace.
Borcanele cu sucul de rosii si capacele montatese fierb timp de 20 minute intr-o cratita intinsa. Eu nu pun sare sau zahar in suc dar se poate pune dupa gust.
Din 5kg de rosii ies aproximativ 7-8 borcane mari (720ml) de suc de rosii.
Sucul de rosii preparat la blender are consistenta unui nectar, este ideal pentru prepararea supelor, sosurilor, etc.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii