Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Eu prepar sucul de rosii pentru iarna la blender si folosesc rosiile intregi cu tot cu coaja si samburi. Borcanele cu suc de rosii sunt gata in maxim 60-70 min, fara mare efort si multa mizerie cum mi se intampla cand il preparam dupa metoda clasica cu trecerea rosiilor de 2 ori prin separator, etc.
Sucul preparat asa este mult mai gustos si mai colorat si tine la fel de bine ca orice alt suc de rosii.
Rosiile bine spalate se taie pe jumatate si se curata de cotor, apoi se taie feliute si se pun intr-un blender unde se mixeaza la viteza mare timp de 1 minut sau pana la consistenta dorita.
Sucul de rosii rezultat se fierbe timp de 30 minute, dupa care se pune fierbinte in borcane bine spalate inainte si se acopera bine cu capace.
Borcanele cu sucul de rosii si capacele montatese fierb timp de 20 minute intr-o cratita intinsa. Eu nu pun sare sau zahar in suc dar se poate pune dupa gust.
Din 5kg de rosii ies aproximativ 7-8 borcane mari (720ml) de suc de rosii.
Sucul de rosii preparat la blender are consistenta unui nectar, este ideal pentru prepararea supelor, sosurilor, etc.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru aceasta reteta gustoasa de rasol de vita la cuptor, m-am inspirat din reteta lui Chef Adi Hadean.
Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si fragedaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii