Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Eu prepar sucul de rosii pentru iarna la blender si folosesc rosiile intregi cu tot cu coaja si samburi. Borcanele cu suc de rosii sunt gata in maxim 60-70 min, fara mare efort si multa mizerie cum mi se intampla cand il preparam dupa metoda clasica cu trecerea rosiilor de 2 ori prin separator, etc.
Sucul preparat asa este mult mai gustos si mai colorat si tine la fel de bine ca orice alt suc de rosii.
Rosiile bine spalate se taie pe jumatate si se curata de cotor, apoi se taie feliute si se pun intr-un blender unde se mixeaza la viteza mare timp de 1 minut sau pana la consistenta dorita.
Sucul de rosii rezultat se fierbe timp de 30 minute, dupa care se pune fierbinte in borcane bine spalate inainte si se acopera bine cu capace.
Borcanele cu sucul de rosii si capacele montatese fierb timp de 20 minute intr-o cratita intinsa. Eu nu pun sare sau zahar in suc dar se poate pune dupa gust.
Din 5kg de rosii ies aproximativ 7-8 borcane mari (720ml) de suc de rosii.
Sucul de rosii preparat la blender are consistenta unui nectar, este ideal pentru prepararea supelor, sosurilor, etc.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii