Suc de rosii pentru iarna

Postat pe: 02-10-2016
(0)

Ingrediente

Rosii prunisoare romanesti bine coapte
Sare si zahar dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Eu prepar sucul de rosii pentru iarna la blender si folosesc rosiile intregi cu tot cu coaja si samburi. Borcanele cu suc de rosii sunt gata in maxim 60-70 min, fara mare efort si multa mizerie cum mi se intampla cand il preparam dupa metoda clasica cu trecerea rosiilor de 2 ori prin separator, etc.
Sucul preparat asa este mult mai gustos si mai colorat si tine la fel de bine ca orice alt suc de rosii. Reteta originala este aici: http://www.preparatedevis.ro/2016/09/suc-de-rosii-de-casa.html

Cum se procedeaza, rosiile bine spalate se taie pe jumatate si se curata de cotor, apoi se taie feliute si se pun intr-un blender unde se mixeaza la viteza mare timp de 1 minut sau pana la consistenta dorita. Sucul de rosii rezultat se pune intr-o oala unde se fierbe timp de 30 minute, dupa care se pune fierbinte in borcane bine spalate inainte si se acopera bine cu capace. Borcanele se fierb timp de 20 minute intr-o cratita intinsa. Eu nu pun sare sau zahar in suc dar se poate pune dupa gust.
Din 5kg de rosii ies aproximativ 7-8 borcane mari (720ml) de suc de rosii.

Sucul de rosii preparat la blender are consistenta unui nectar, este ideal pentru prepararea supelor, sosurilor, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Suc de rosii pentru iarna" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Suc de rosii pentru iarna