Se spala patlagelele, se taie in bucati, potrivit de mari, asa cat sa intre la masina speciala de scos semintele si cojile si se dau prin masina de doua ori. Se lasa peste noapte sa se separe apa de pulpa si se extrage lichidul cu ajutorul unui furtunas.
Sucul ramas se pune la fiert cu toate ingredientele descrise mai sus. Desi am vase foarte mari in care as fi putut sa pun toata compozitia, am preferat sa o pun in mai multe oale, sa fiarba mai repede si sa scada excesul de lichid. La final, am unit tot sucul sa aiba totul acelasi gust si aceeasi consistenta.
Cand sucul scade cel putin de patru degete, se opreste focul si se pune sucul in sticle, ce se vor aseza sub paturi. Se lasa sub paturi pana ce se racesc. Acum, eu va dau un pont, puteti pune sucul si in sticle de plastic, insa ca sa nu se deformeze sticla, este bine sa fie tinuta intr-un vas cu apa rece, apoi se insurubeaza capacul si ea se sterilizeaza foarte bine. Am incercat aceasta metoda anul trecut in sticle de 2 l si a stat foarte bine.
Sa aveti pofta, dragilor!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii