Suc de patlagele galbene

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Suc de patlagele galbene

Ingrediente

  • 4 kg patlagele
  • 1 legatura mare de frunze de telina
  • 1 plic rozmarin
  • 1 plic busuioc
  • 1 plic cimbru
  • 6 linguri sare
  • 12 linguri zahar

Mod de preparare

Se spala patlagelele, se taie in bucati, potrivit de mari, asa cat sa intre la masina speciala de scos semintele si cojile si se dau prin masina de doua ori. Se lasa peste noapte sa se separe apa de pulpa si se extrage lichidul cu ajutorul unui furtunas.
Sucul ramas se pune la fiert cu toate ingredientele descrise mai sus. Desi am vase foarte mari in care as fi putut sa pun toata compozitia, am preferat sa o pun in mai multe oale, sa fiarba mai repede si sa scada excesul de lichid. La final, am unit tot sucul sa aiba totul acelasi gust si aceeasi consistenta.
Cand sucul scade cel putin de patru degete, se opreste focul si se pune sucul in sticle, ce se vor aseza sub paturi. Se lasa sub paturi pana ce se racesc. Acum, eu va dau un pont, puteti pune sucul si in sticle de plastic, insa ca sa nu se deformeze sticla, este bine sa fie tinuta intr-un vas cu apa rece, apoi se insurubeaza capacul si ea se sterilizeaza foarte bine. Am incercat aceasta metoda anul trecut in sticle de 2 l si a stat foarte bine.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia