Suc de patlagele galbene

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Suc de patlagele galbene

Ingrediente

  • 4 kg patlagele
  • 1 legatura mare de frunze de telina
  • 1 plic rozmarin
  • 1 plic busuioc
  • 1 plic cimbru
  • 6 linguri sare
  • 12 linguri zahar

Mod de preparare

Se spala patlagelele, se taie in bucati, potrivit de mari, asa cat sa intre la masina speciala de scos semintele si cojile si se dau prin masina de doua ori. Se lasa peste noapte sa se separe apa de pulpa si se extrage lichidul cu ajutorul unui furtunas.
Sucul ramas se pune la fiert cu toate ingredientele descrise mai sus. Desi am vase foarte mari in care as fi putut sa pun toata compozitia, am preferat sa o pun in mai multe oale, sa fiarba mai repede si sa scada excesul de lichid. La final, am unit tot sucul sa aiba totul acelasi gust si aceeasi consistenta.
Cand sucul scade cel putin de patru degete, se opreste focul si se pune sucul in sticle, ce se vor aseza sub paturi. Se lasa sub paturi pana ce se racesc. Acum, eu va dau un pont, puteti pune sucul si in sticle de plastic, insa ca sa nu se deformeze sticla, este bine sa fie tinuta intr-un vas cu apa rece, apoi se insurubeaza capacul si ea se sterilizeaza foarte bine. Am incercat aceasta metoda anul trecut in sticle de 2 l si a stat foarte bine.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Desert briose cu mere caramelizate
Bucataras.RO

Desert briose cu mere caramelizate

Ce mai punem dimineata in pachetul celor mici? Ce mai servim dulce langa o cafea? Ne mai punem intrebarea asta! Niste simple...

Desert briose cu mere caramelizate
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat