Suc de patlagele galbene

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Suc de patlagele galbene

Ingrediente

  • 4 kg patlagele
  • 1 legatura mare de frunze de telina
  • 1 plic rozmarin
  • 1 plic busuioc
  • 1 plic cimbru
  • 6 linguri sare
  • 12 linguri zahar

Mod de preparare

Se spala patlagelele, se taie in bucati, potrivit de mari, asa cat sa intre la masina speciala de scos semintele si cojile si se dau prin masina de doua ori. Se lasa peste noapte sa se separe apa de pulpa si se extrage lichidul cu ajutorul unui furtunas.
Sucul ramas se pune la fiert cu toate ingredientele descrise mai sus. Desi am vase foarte mari in care as fi putut sa pun toata compozitia, am preferat sa o pun in mai multe oale, sa fiarba mai repede si sa scada excesul de lichid. La final, am unit tot sucul sa aiba totul acelasi gust si aceeasi consistenta.
Cand sucul scade cel putin de patru degete, se opreste focul si se pune sucul in sticle, ce se vor aseza sub paturi. Se lasa sub paturi pana ce se racesc. Acum, eu va dau un pont, puteti pune sucul si in sticle de plastic, insa ca sa nu se deformeze sticla, este bine sa fie tinuta intr-un vas cu apa rece, apoi se insurubeaza capacul si ea se sterilizeaza foarte bine. Am incercat aceasta metoda anul trecut in sticle de 2 l si a stat foarte bine.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Braduti dulci
4
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Salata a la Russe, de post
5
Aperitive

Salata a la Russe, de post

Salata a la Russe, de post
Parteneri
Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie

A iesit o prajitura atat de aromata si delicioasa de nu te poti satura de ea. Facusem inainte o prajitura turnata cu mere si...

Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post