Se spala patlagelele, se taie in bucati, potrivit de mari, asa cat sa intre la masina speciala de scos semintele si cojile si se dau prin masina de doua ori. Se lasa peste noapte sa se separe apa de pulpa si se extrage lichidul cu ajutorul unui furtunas.
Sucul ramas se pune la fiert cu toate ingredientele descrise mai sus. Desi am vase foarte mari in care as fi putut sa pun toata compozitia, am preferat sa o pun in mai multe oale, sa fiarba mai repede si sa scada excesul de lichid. La final, am unit tot sucul sa aiba totul acelasi gust si aceeasi consistenta.
Cand sucul scade cel putin de patru degete, se opreste focul si se pune sucul in sticle, ce se vor aseza sub paturi. Se lasa sub paturi pana ce se racesc. Acum, eu va dau un pont, puteti pune sucul si in sticle de plastic, insa ca sa nu se deformeze sticla, este bine sa fie tinuta intr-un vas cu apa rece, apoi se insurubeaza capacul si ea se sterilizeaza foarte bine. Am incercat aceasta metoda anul trecut in sticle de 2 l si a stat foarte bine.
Sa aveti pofta, dragilor!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii