Struguri Marinati - Murati, in Sos Dulce - Acrisor

Complexitate
redusa
Struguri Marinati - Murati, in Sos Dulce - Acrisor

Ingrediente

  • -boabe de struguri
  • -1 cana otet de vin alb
  • -1/2 cana apa
  • -1,5 cana zahar
  • -pentru fiecare borcan de 720 ml, cate:
  • 2 cm betisor scortisoara
  • 1 buc cuisoara
  • 1 frunza de dafin

Mod de preparare

Spalati, scurgeti si desprindeti boabele de struguri de ciorchini. Puneti pe fundul fiecarui borcan scortisoara, foaia de dafin si cuisorul. Umpleti borcanele cu boabe si aflati cat lichid aveti nevoie sa preparati, astfel: turnati apa peste boabele din borcane, apoi varsati apa intr-o cana gradata.

Sa luam un exemplu: ati masurat 300 ml apa. Ca sa preparati solutia veti pune 200 ml otet, 100 ml apa si zahar cat intra in cana gradate pana la reperul de 300 ml. Avand cantitatile stabilite, puneti la fiert apa, otetul si zaharul si lasati sa clocotesca 5 min, pe foc mic. Turnati fierbinte peste boabele de struguri din borcane.

Capsati ermetic imediat si dati la dunst uscat, cu gura in jos, pana se racesc complet. Repuneti-le apoi in pozitie normala si pastrati la loc racoros cel putin 10 zile, inainte de a se putea servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici