Sos de Vinete si Rosii Pentru Paste- Conserva

Complexitate
redusa
Sos de Vinete si Rosii Pentru Paste- Conserva

Ingrediente

  • Pentru 1 portie:
  • -1 vanata
  • -1 kg rosii sau 1 cutie de rosii in bulion a 800 g
  • -1 ceapa
  • -3-4 catei usturoi
  • -cateva frunze de busuioc proaspat sau ½ lingurita uscat
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri zeama de lamaie
  • -ulei
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Spalati bine vanata. Taiati-o cubulete cu sau fara coaja si presarati cu sare. Dati deoparte cel putin 30 min sa-si lase zeama. Puneti la scurs, intr-o strecuratoare.

Intre timp, crestati in x rosiile spalate (in partea opusa coditei), scufundati-le 2- 3 min in apa clocotita, transferati-le intr-un vas cu apa rece apoi, curatati-le de coaja. Sectionati-le in doua, indepartati samburii si taiati-le cubulete.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o cratita, caliti 5- 7 min cubuletele de vanata, amestecand continuu, adaugati ceapa, usturoiul si caliti in continuare inca 3- 4 min, apoi puneti rosiile.

Condimentati cu sare si piper, adaugati zaharul si lasati sa fiarba, la foc mic, pentru 25- 30 min, amestecand ocazional sau pana ce legumele sunt facute si sosul este scazut bine.

Cu 10 min inainte de a fi gata, adaugati busuiocul maruntit, iar la sfarsit, potriviti gustul de sare, piper si puneti zeama de lamaie.
Dati cateva clocote, apoi turnati fierbinte in borcane spalate, uscate si incalzite.

Inchideti borcanele, sterilizati-le timp de 40 min in cuptorul incins, la 150 grade apoi, stingeti focul si lasati sa se raceasca in cuptor.

Etichetati si dati la camara.
Este un acompaniament delicios pentru orice fel de paste fainoase si nu numai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni
4
Dulciuri

Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni

Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker
Bucataras.RO

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala