Sirop de Visine

Complexitate
redusa
Sirop de Visine

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 7 l sirop:
  • -3 kg visine
  • -6 kg zahar
  • -3 l apa
  • -sare de lamaie 1 lingura cu varf
  • -3/4 lingura salicil sau conservant

Mod de preparare

Spalati foarte bine visinele fara codite, in mai multe ape si puneti la scurs. Indepartati samburii si puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece.

Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore. a doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat. A treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.

Trageti siropul la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara. Siropul este natural si pastreaza toate substantele din fruct. Se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani. Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite.

Capsati, inscriptionati si dati la camara.
Nota:
- Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.
- Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.
Am obtinut 7, 5 l de sirop si 3 borcane de 720 ml cu visine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate