Salata pentru Iarna

Complexitate
redusa
Salata pentru Iarna

Ingrediente

  • Pentru aprox 6 borcane de 720 ml
  • -1 kg morcovi
  • -1 kg ardei gras, diferite culori sau ½ ardei + ½ gogosari (ardei kapia rosii)
  • -5 kg rosii
  • -1 kg ceapa alba
  • -2 linguri sare
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Spalati si curatati zarzavatul. Indepartati cotorul cu samburi si nervurile de la ardei. Treceti morcovii prin razatoarea mare, taiati ardeii si ceapa fideluta, iar rosiile in felii medii. Puneti totul intr-un vas mare. Presarati sarea, verdeata, amestecati totul bine si dati deoparte 30 min la temperatura camerei pentru ca legumele sa se inmoaie si sa-si lase zeama.

Repartizati zarzavatul cu zeama cu tot in borcane sterilizate, presand bine si avand grija sa nu ramana spatii goale. Inveliti gura borcanelor cu folie de aluminiu. Transferati-le intr-o tava tapetata si ea cu folie de aluminiu.

Dati la cuptorul incalzit la 180 grade pana incep sa fiarba, apoi faceti focul mic si lasati sa fiarba in continuare 1- 1 ½ ora, timp in care zarzavatul se patrunde bine si scade in borcane.
Scoateti din cuptor; luati un borcan si completati cu legumele din el, spatiul ramas gol din celelalte borcane.

Capsati si lasati borcanele sa se raceasca la temperatura camerei, rasturnate pe capac, pe un prosop.
Etichetati si dati la camara.

Serviti salata de legume:
-simpla;
-ca garnitura la carne, adauandu-i putina ceapa verde (uscata), ulei si sare sau amestecata cu varza murata ori mazare verde la conserva;
-folosi ca o vegeta de legume la prepararea ciorbelor, mancarurilor.
Precizare:
Salata se pastreaza foarte bine daca depozitarea se face intr-o camara racoroasa si bine aerisita.
Pentru a evita sa se strice, puneti cate 1 aspirina in fiecare borcan de 720 ml inainte de a capsa. Iarna, cand deschideti borcanul (daca acesta nu a fost cu probleme) gasiti aspirina intreaga; tot ce trebuie sa faceti este sa o indepartati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
3
Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Spirale cu nuca din aluat cu urda
5
Dulciuri

Spirale cu nuca din aluat cu urda

Spirale cu nuca din aluat cu urda
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa