Rosii marinate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Rosii marinate

Ingrediente

  • 2 kg rosii
  • sare
  • piper
  • 250 ml ulei masline
  • ierburi (oregano, cimbru, rozmarin, maghiran, busuioc, dupa preferinta)
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml otet de mere

Mod de preparare

Varianta 1:

Se taie rosiile si se pun intr-o tava pe hartie de copt, cu fata in sus, se presara sare si piper si se dau la cuptor la 75-80 C (170F) timp de 14-16 ore.

Se pune otetul la fiert si cand da in clocot se pun orsiile la fiert pentru 2 minute, se scot cu spumiera si se lasa putin sa se raceasca. Se aranjeaza intr-un borcan cu cateva fire de ierburi ( eu am folosit rozmarin) si 2 catei de usturoi.

Se incalzeste uleiul si cand e infierbantat, se toarna peste rosii si se inchide borcanul.

Se fierbe borcanul la bain marin timp de 12-15 minute.

Se folosesc in sosuri pentru paste, fripturi, pe tartine, in creme de branza.

Varianta a 2-a:

2.5 kg rosii (oparite si decojite)
1 lingurita si jumatate sare mai grunjoasa, dar nu foarte mare
1 lingurita zahar
5 catei usturoi necuratat
5 ramurele oregano sau rozmarin
250 ml ulei de masline (e de preferat, dar sunt convinsa ca merge la fel de bine si cu ulei normal, desi probabil ca gustul va fi putin diferit)
2 linguri otet balsamic ( optional, mai ales daca rosiile nu sunt din cele de vara, dulci si f. coapte)

Se coc la 250F (121.11C) prima ora cu fata in sus, apoi se intorc cu fata in jos si se mai coc 3 ore. Se pun in borcan rosiile cu uleiul din tava si mirodeniile, se mai completeaza cu putin ulei daca e nevoie si se pastreaza la frigider timp de 4 saptamani sau se pot congela.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
2
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba de gaina cu mazare, tarhon si iaurt la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Ciorba de gaina cu mazare, tarhon si iaurt la slow cooker Crock Pot

 Chiar daca am in dotare bunicul Crock Poturilor, tot ma folosesc cu succes de el. Partea buna este ca nu necesita...

Ciorba de gaina cu mazare, tarhon si iaurt la slow cooker Crock Pot
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia