Rosii marinate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Rosii marinate

Ingrediente

  • 2 kg rosii
  • sare
  • piper
  • 250 ml ulei masline
  • ierburi (oregano, cimbru, rozmarin, maghiran, busuioc, dupa preferinta)
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml otet de mere

Mod de preparare

Varianta 1:

Se taie rosiile si se pun intr-o tava pe hartie de copt, cu fata in sus, se presara sare si piper si se dau la cuptor la 75-80 C (170F) timp de 14-16 ore.

Se pune otetul la fiert si cand da in clocot se pun orsiile la fiert pentru 2 minute, se scot cu spumiera si se lasa putin sa se raceasca. Se aranjeaza intr-un borcan cu cateva fire de ierburi ( eu am folosit rozmarin) si 2 catei de usturoi.

Se incalzeste uleiul si cand e infierbantat, se toarna peste rosii si se inchide borcanul.

Se fierbe borcanul la bain marin timp de 12-15 minute.

Se folosesc in sosuri pentru paste, fripturi, pe tartine, in creme de branza.

Varianta a 2-a:

2.5 kg rosii (oparite si decojite)
1 lingurita si jumatate sare mai grunjoasa, dar nu foarte mare
1 lingurita zahar
5 catei usturoi necuratat
5 ramurele oregano sau rozmarin
250 ml ulei de masline (e de preferat, dar sunt convinsa ca merge la fel de bine si cu ulei normal, desi probabil ca gustul va fi putin diferit)
2 linguri otet balsamic ( optional, mai ales daca rosiile nu sunt din cele de vara, dulci si f. coapte)

Se coc la 250F (121.11C) prima ora cu fata in sus, apoi se intorc cu fata in jos si se mai coc 3 ore. Se pun in borcan rosiile cu uleiul din tava si mirodeniile, se mai completeaza cu putin ulei daca e nevoie si se pastreaza la frigider timp de 4 saptamani sau se pot congela.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia