Apa se pune la fiert apoi se toarna peste florile de salcam care au fost spalate foarte bine si taiate de pe ciorchnii lor. Se lasa asa in vas acoperit pentru 24 de ore. Vasul trebuie sa fie acoperit pentru a pastra cat mai multa aroma. a doua zi strecori florile prin sita si apoi mai strangi in palme ca sa scoti excesul de dulceata si restul de lichid din flori.
Infuzia rezultata se amesteca cu sucul de lamaie si merele curatate de coaja si taiate felii (se pastreaza casutele cu seminte si daca merele sunt bio se retine si coaja lor). Se pune pectina peste toate cele de mai sus si se pune la fiert 10-15 minute.
Se strecoara apoi pentru a putea scoate toate resturile de mere, apoi mai strecuram inca odata, dar de data asta in sita punem un servetel absorbant sau un tifon foarte foarte des pentru a putea retine particolele foarte fine de impuritati, apoi punem din nou la fiert siropul, adaugand tot zaharul dintr-o data. Se mai fierbe pana la dizolvarea zaharului. Intre timp pregatim borcanele si mai amestecam in sirop si daca este cazul mai luam spuma care se formeaza.
Jeleul obtinut se pune in borcane (se strecoara si aici printr-o sita fina de tot pentru a separa mucilagiul din zahar si a obtine un jeleu clar, limpede, prin care se poate vedea) . Se capseaza borcanele. Intr-un vas mai mare se pune un prosop, se pun borcanele capsate, se adauga apa si se pun la fiert pentru 15 minute incepand cu momentul inceperii fierberii.
Cand adaugam apa in vas avem grija sa fie cam cu 2 degete mai jos decat nivelul capacului de la borcan.
Se serveste cu paine cu unt, deasupra grisului fiert, peste unele prajituri unde aveti nevoie de sirop.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii