Pentru peltea de mere se recomanda merele cu miezul mai tare. Se spala merele si se taie in opt felii cu tot cu coaja şi samburi. Se pun intr-o cratita cu apa imediat ce au fost taiate ca sa nu se înnegrească. Se fierbe totul la foc potrivit si se acopera cu un capac.
In timpul fiertului nu se ating merele ca sa nu se sfarame. Dupa ce au clocotit aprox. 15 minute si s-au muiat merele, se strecoara fiertura printr-o sita si se lasa fara sa se apese merele cam 15 min. Pana se scurge zeama. Se lasa sa se limpezeasca si se strecoara din nou printr-o panza deasa.
Peste zeama se adauga zaharul si se lasa pana se topeste, iar apoi se fierbe bine, spumuindu-se din timp in timp. Se urmareste cand trebuie luata de pe foc, deoarece daca se trece din fiert pelteaua nu se mai leaga.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii