Se aleg frunzele de patrunjel si busuioc, se spala, se taie coditele si apoi se pun in robotul de bucatarie/blender si se toaca. Se pun apoi in tavitele de facut gheata.
Se ia macrisul, se spala si se pune intr-o cratita in care am pus putin ulei. Se amesteca pe foc (cam 2 -3 minute). In timpul asta macrisul se topeste, incepe prima data sa se faca maroniu si apoi in cateva secunde se face verde inchis si scade foarte mult. Se umple tavita de facut gheata cu pasta obtinuta.
Se foloseste la supe de macris, la acrit ciorbe sau la sosul de macris cu smantana deasupra (langa carne fiarta) sau se foloseste la sarmalute in frunze de vita.
Pofta buna!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSi am facut un strudel delicios, atat de bun incat s-a mancat prea repede. Adica eu speram sa mai am si a doua zi dimineata...
Strudel cu fructe de padureSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii