Magiun de Prune

Complexitate
redusa
Magiun de Prune

Ingrediente

  • 5 kg prune (atat incap in tuciul meu pentru o tura)
  • o cana de apa
  • 4 aspirine

Mod de preparare

Spalam prunele si le scoatem samburii. Alegem un tuci in care punem prunele si cana de apa. Lasam tuciul pe ochiul de la aragaz timp de o ora, iar apoi il introducem in cuptorul preincalzit. Avem grija sa amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi.

Am tinut tuciul in cuptor aproximativ 10 ore. Magiunul trebuie sa scada mai bine de jumatate. La final punem magiunul in borcane curate si la suprafata presaram cate o aspirina faramitata. Din cinci kilograme de prune au iesit aproximativ 4 borcane de magiun de 350 grame. Pastram borcanele in camara la loc ferit de umezeala sau caldura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate