Lamai Murate in Otet de Mere, Pentru Pofticiosi

Complexitate
redusa
Lamai Murate in Otet de Mere, Pentru Pofticiosi

Ingrediente

  • -2 kg lamai
  • -1 ardei iute
  • -1 baton scortisoara
  • -otet de mere (poate fi si otet de mere cu miere)
  • -1 plic cuisoare
  • -1 lingura piper boabe
  • -10 lingurite de sare grunjoasa

Mod de preparare

Spalati cu o perie, foarte, foarte bine lamaile, sub jet de apa. Crestati-le la capete sub forma de cruce adanca sau, faceti 4-6 taieturi verticale, adanci cam de 1 cm, dar care nu despica total lamaia. Taieturile trebuie sa se opreasca la circa 1 cm distanta de capete.

Deschideti cu grija lamaia pe la taieturi, sa nu se rupa, si indepartati samburii vizibili. Indesati sare in deschizaturi si presati apoi lamaia, adunand-o spre centru, cu grija sa nu se rupa, astfel incat sarea sa patrunda spre interiorul ei. Infigeti in crestaturi sau in taieturi, cuisoare.

Indesati bine lamaile in borcan, impingandu-le cu fermitate spre fundul acestuia, dar fara sa le striviti sau terciuiti, punand printre ele restul de sare si condimente. Procedand in felul acesta, o parte din suc se va scurge in borcan si va face loc pentru toate lamaile pregatite.

Turnati otet de mere, astfel incat, lamaile sa fie bine acoperite. Ca sa stea complet scufundate in otet, puteti sa puneti deasupra lor, in cruce, cateva tije de marar uscat, care sa le tina scufundate.
Legati si pastrati la loc racoros, uscat si intunecos.

Lamaile in otet de mere se servesc ca muratura, cu coaja cu tot si se asociaza nemaipomenit de bine cu peste sau mancaruri cu carne.

Se pot consuma dupa 1-2 luni si se pot pastra pana in 12 luni.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars