Spalati cu o perie, foarte, foarte bine lamaile, sub jet de apa. Crestati-le la capete sub forma de cruce adanca sau, faceti 4-6 taieturi verticale, adanci cam de 1 cm, dar care nu despica total lamaia. Taieturile trebuie sa se opreasca la circa 1 cm distanta de capete.
Deschideti cu grija lamaia pe la taieturi, sa nu se rupa, si indepartati samburii vizibili. Indesati sare in deschizaturi si presati apoi lamaia, adunand-o spre centru, cu grija sa nu se rupa, astfel incat sarea sa patrunda spre interiorul ei. Infigeti in crestaturi sau in taieturi, cuisoare.
Indesati bine lamaile in borcan, impingandu-le cu fermitate spre fundul acestuia, dar fara sa le striviti sau terciuiti, punand printre ele restul de sare si condimente. Procedand in felul acesta, o parte din suc se va scurge in borcan si va face loc pentru toate lamaile pregatite.
Turnati otet de mere, astfel incat, lamaile sa fie bine acoperite. Ca sa stea complet scufundate in otet, puteti sa puneti deasupra lor, in cruce, cateva tije de marar uscat, care sa le tina scufundate.
Legati si pastrati la loc racoros, uscat si intunecos.
Lamaile in otet de mere se servesc ca muratura, cu coaja cu tot si se asociaza nemaipomenit de bine cu peste sau mancaruri cu carne.
Se pot consuma dupa 1-2 luni si se pot pastra pana in 12 luni.
Recunosc ca mananc foarte rar burgeri/hamburgeri, nu pentru ca nu-mi plac, ci pentru ca mananc foarte rar fast-food....
Burgeri facuti acasaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii