Lamai Murate in Otet de Mere, Pentru Pofticiosi

Complexitate
redusa
Lamai Murate in Otet de Mere, Pentru Pofticiosi

Ingrediente

  • -2 kg lamai
  • -1 ardei iute
  • -1 baton scortisoara
  • -otet de mere (poate fi si otet de mere cu miere)
  • -1 plic cuisoare
  • -1 lingura piper boabe
  • -10 lingurite de sare grunjoasa

Mod de preparare

Spalati cu o perie, foarte, foarte bine lamaile, sub jet de apa. Crestati-le la capete sub forma de cruce adanca sau, faceti 4-6 taieturi verticale, adanci cam de 1 cm, dar care nu despica total lamaia. Taieturile trebuie sa se opreasca la circa 1 cm distanta de capete.

Deschideti cu grija lamaia pe la taieturi, sa nu se rupa, si indepartati samburii vizibili. Indesati sare in deschizaturi si presati apoi lamaia, adunand-o spre centru, cu grija sa nu se rupa, astfel incat sarea sa patrunda spre interiorul ei. Infigeti in crestaturi sau in taieturi, cuisoare.

Indesati bine lamaile in borcan, impingandu-le cu fermitate spre fundul acestuia, dar fara sa le striviti sau terciuiti, punand printre ele restul de sare si condimente. Procedand in felul acesta, o parte din suc se va scurge in borcan si va face loc pentru toate lamaile pregatite.

Turnati otet de mere, astfel incat, lamaile sa fie bine acoperite. Ca sa stea complet scufundate in otet, puteti sa puneti deasupra lor, in cruce, cateva tije de marar uscat, care sa le tina scufundate.
Legati si pastrati la loc racoros, uscat si intunecos.

Lamaile in otet de mere se servesc ca muratura, cu coaja cu tot si se asociaza nemaipomenit de bine cu peste sau mancaruri cu carne.

Se pot consuma dupa 1-2 luni si se pot pastra pana in 12 luni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia