Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa, intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in frigider, macar 24 de ore si, daca zaharul nu s-a topit, se mai amesteca pana se topeste.
Se pune la mixat compozitia de trandafiri, laptele dulce, smantana si se mixeaza la viteza potrivita, nu exagerat de mare, sa nu sara compozitia din robot, asa cam 10 minute, dupa care se pune compozitia intr-un vas de plastic si se da la congelator.
Din cand in cand, se mai scoate s,i cu o lingura de lemn, se amesteca usor in inghetata. Macar de vreo patru ori sa nu se cristalizeze inghetata. Se lasa la congelator cel putin zece ore, dupa care se poate servi cu putin sirop de trandafiri sau fara.
Oricum inghetata este divina ca gust, calitate si usor de pregatit.
Sa aveti pofta, dragilor!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii