Harbuji (pepeni verzi) murati, cu friptura de cocos de tara

Postat pe: 09-10-2017
(0)

Ingrediente

Ingrediente pentru muraturi :
harbuji (pepeni verzi)-denumire zona Moldovei
castraveti
gogonele
radacini de hrean
radacini de telina
tufe de marar
morcovi
frunze de telina
mere
sare-1 lg sare/1 l apa
zahar-2 lg zahar/1 l apa
1 lingurita sare
frunze de telina
crengute de stejar
Ingrediente pentru friptura de cocos de tara:
1 cocos de tara, mare si frumos
300 ml must din struguri albi
1 lingura condimente carne de pui
2 linguri de bulion de gogosari
Ingrediente pentru mamaliguta:
1 l apa
1 lingurita sare
200 gr malai

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

20 portii

Se asaza la fundul butoiului un strat de radaini de hrean, tufe marar, crengute de stejar, radacini de telina, se adauga cate un strat de harbuji, unul de mere, unul de morcovi, unul de gogonele, unul de castraveti si iarasi hrean, telina, marar, stejar si cate un rand de legume mai sus mentionate, pana cand ajungem la marginea butoiului.

Peste legume se pune un strat de marar, unul de frunze de telina si restul de radacini de hrean si telina. Se pune in apa sare, zahar, se amesteca pana la topire si se adauga peste legume, se pune un capac si din cand in cand, se face pitrocirea. Cel mai usor se face punand un capat al unui furtun pe fundul butoiului si un capat sa fie afara si pe capatul lasat afara, se introduce aer prin suflare. Unii fac pitrocirea prin scoaterea completa a lichidului si introducerea lui in butoi. Mi se pare cam greoaie aceasta activitate, cea cu furtunul de cauciuc este mult mai simpla. Dupa cateva saptamani se pot consuma muraturile.


Mod de preparare pentru friptura de cocos:
Se pune cocosul bucati intr-un vas, se adauga bulionul de gogosari, sare, condimente, must si se lasa peste noapte, apoi se pune in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste frumos.


Mod de preparare pentru mamaliguta:
Se pune apa cu sare si putin malai la fiert si cand apa fierbe, se toarna malai in ploaie amestecand cu culisarul (facaletul) sau cu un tel pana cand se dezlipeste mamaliga de pe vas si se rastoarna pe un platou.
Sa aveti pofta, dragilor!

Explicatie:
-harbuji- pepeni verzi
-culisar- facalet, melesteu
-pitrocire- aerisirea lichidului din muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Harbuji (pepeni verzi) murati, cu friptura de cocos de tara" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Harbuji (pepeni verzi) murati, cu friptura de cocos de tara