Harbuji (pepeni verzi) murati, cu friptura de cocos de tara

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Harbuji (pepeni verzi) murati, cu friptura de cocos de tara

Ingrediente

  • Ingrediente pentru muraturi :
  • - harbuji (pepeni verzi)-denumire zona Moldovei
  • - castraveti
  • - gogonele
  • - radacini de hrean
  • - radacini de telina
  • - tufe de marar
  • - morcovi
  • - frunze de telina
  • - mere
  • - sare-1 lg sare/1 l apa
  • - zahar-2 lg zahar/1 l apa
  • -1 lingurita sare
  • - frunze de telina
  • - crengute de stejar
  • Ingrediente pentru friptura de cocos de tara:
  • -1 cocos de tara, mare si frumos
  • -300 ml must din struguri albi
  • -1 lingura condimente carne de pui
  • -2 linguri de bulion de gogosari
  • Ingrediente pentru mamaliguta:
  • -1 l apa
  • -1 lingurita sare
  • -200 gr malai

Mod de preparare

Se asaza la fundul butoiului un strat de radaini de hrean, tufe marar, crengute de stejar, radacini de telina, se adauga cate un strat de harbuji, unul de mere, unul de morcovi, unul de gogonele, unul de castraveti si iarasi hrean, telina, marar, stejar si cate un rand de legume mai sus mentionate, pana cand ajungem la marginea butoiului.

Peste legume se pune un strat de marar, unul de frunze de telina si restul de radacini de hrean si telina. Se pune in apa sare, zahar, se amesteca pana la topire si se adauga peste legume, se pune un capac si din cand in cand, se face pitrocirea. Cel mai usor se face punand un capat al unui furtun pe fundul butoiului si un capat sa fie afara si pe capatul lasat afara, se introduce aer prin suflare. Unii fac pitrocirea prin scoaterea completa a lichidului si introducerea lui in butoi. Mi se pare cam greoaie aceasta activitate, cea cu furtunul de cauciuc este mult mai simpla. Dupa cateva saptamani se pot consuma muraturile.


Mod de preparare pentru friptura de cocos:
Se pune cocosul bucati intr-un vas, se adauga bulionul de gogosari, sare, condimente, must si se lasa peste noapte, apoi se pune in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste frumos.


Mod de preparare pentru mamaliguta:
Se pune apa cu sare si putin malai la fiert si cand apa fierbe, se toarna malai in ploaie amestecand cu culisarul (facaletul) sau cu un tel pana cand se dezlipeste mamaliga de pe vas si se rastoarna pe un platou.
Sa aveti pofta, dragilor!

Explicatie:
-harbuji- pepeni verzi
-culisar- facalet, melesteu
-pitrocire- aerisirea lichidului din muraturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Parteneri
Iahnie de fasole, de post
Bucataras.RO

Iahnie de fasole, de post

Bună rău iahnia de fasole, chiar și de post, mai ales servită cu murături!

Iahnie de fasole, de post
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel
Gustos.RO

Drob de miel

Reteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....

Drob de miel