Gogosari Umpluti (pentru Iarna)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosari Umpluti (pentru Iarna)

Ingrediente

  • Gogosari mici
  • struguri albi (de masa)
  • varza rosie
  • morcovi
  • Pentru bait:
  • 1,75 l apa plata
  • 300 ml otet 9 grade
  • 250 gr zahar
  • 1 plic Picant fix

Mod de preparare

Spalati borcanele si capacele si lasati-le la uscat.

Spalati legumele si curatati-le.

Curatati gogosarii de cotoare si de seminte.

Tocati varza fideluta si frecati-o cu putina sare.

Dati morcovul pe razatoarea mare.

Amestecati varza cu morcovul.

Umpleti gogosarii cu amestecul de legume pe care il presati bine.

Asezati gogosarii in borcanele uscate si umpleti golurile dintre ei cu boabe de struguri.

Faceti un bait din Pikant fix, zahar, otet si apa. Fierbeti 3-5 minute.

Umpleti borcanele cu baitul caldut, puneti capace si lasati sa se raceasca in bucatarie.

Borcanele le pastrati in camara rece si intunecoasa.
Se pot consuma dupa o luna.

Daca nu folositi Picant fix, puneti in bait pentru fiecare litru de lichid (in afara de cele mentionate): 2 linguri de sare grunjoasa (neiodata), 1 lingura de boabe de mustar, marar tocat si cate o aspirina pentru fiecare borcan.

Daca aveti o camara uscata, rece si intunecoasa, gogosarii se vor pastra foarte bine fara sterilizare.

Pentru succesul retetei este important:
- sa folositi legume proaspete si sanatoase,
- sa folositi borcane foarte curate si bine uscate,
- sarea sa fie neiodata,
- sa folositi apa plata pentru bait,
- camara sa fie uscata, racoroasa, intunecoasa si bine aerisita.

Serviti gogosarii alaturi de mancaruri cu carne sau cu legume.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow cooker Crock Pot - Reteta-Video
Bucataras.RO

Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow cooker Crock Pot - Reteta-Video

Muschiulet de porc la slow cooker, sau cum m-am imprietenit de curand cu un aparat de care nu mai mai dezlipesc! Primul...

Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow cooker Crock Pot - Reteta-Video
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit