Gogosari Umpluti (pentru Iarna)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosari Umpluti (pentru Iarna)

Ingrediente

  • Gogosari mici
  • struguri albi (de masa)
  • varza rosie
  • morcovi
  • Pentru bait:
  • 1,75 l apa plata
  • 300 ml otet 9 grade
  • 250 gr zahar
  • 1 plic Picant fix

Mod de preparare

Spalati borcanele si capacele si lasati-le la uscat.

Spalati legumele si curatati-le.

Curatati gogosarii de cotoare si de seminte.

Tocati varza fideluta si frecati-o cu putina sare.

Dati morcovul pe razatoarea mare.

Amestecati varza cu morcovul.

Umpleti gogosarii cu amestecul de legume pe care il presati bine.

Asezati gogosarii in borcanele uscate si umpleti golurile dintre ei cu boabe de struguri.

Faceti un bait din Pikant fix, zahar, otet si apa. Fierbeti 3-5 minute.

Umpleti borcanele cu baitul caldut, puneti capace si lasati sa se raceasca in bucatarie.

Borcanele le pastrati in camara rece si intunecoasa.
Se pot consuma dupa o luna.

Daca nu folositi Picant fix, puneti in bait pentru fiecare litru de lichid (in afara de cele mentionate): 2 linguri de sare grunjoasa (neiodata), 1 lingura de boabe de mustar, marar tocat si cate o aspirina pentru fiecare borcan.

Daca aveti o camara uscata, rece si intunecoasa, gogosarii se vor pastra foarte bine fara sterilizare.

Pentru succesul retetei este important:
- sa folositi legume proaspete si sanatoase,
- sa folositi borcane foarte curate si bine uscate,
- sarea sa fie neiodata,
- sa folositi apa plata pentru bait,
- camara sa fie uscata, racoroasa, intunecoasa si bine aerisita.

Serviti gogosarii alaturi de mancaruri cu carne sau cu legume.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.