Se pun stafidele la inmuiat pentru jumatate de ora cu vinul, doar atat cat sa le acopere.
Se pregateste masina de paine, ne asiguram ca paleta este in pozitia ei.
Spalam si curatam de coaja si samburi piersicile (se pot folosi piersici congelate, capsuni, zmeura, afine etc etc). Se zdrobesc cu presa de cartofi sau cu degetele dupa care se scurg de lichid (eventual de apa si suc in cazul in care folositi fructe congelate). Se aseaza in cuva de paine, peste ele se aseaza restul ingredientelor.
Asezam capacul si setam la optiunea gem. Programul masinii este de o ora si 20 de minute. In timpul asta masina amesteca ingredientele, le incalzeste pana la fierbere si in ultimele 10 minute are programul de preracire.
Cand masina a terminat programul, avem grija sa folosim manusa de bucatarie pentru a indeparta cuva fierbinte. Lasam putin sa se racoreasca dupa care scoatem gemul si il transferam intr-un castron, cutie de plastic sau un vas care merge la congelator.
In timpul racirii gemul se va mai intari. Se pastreaza la congelator cateva luni de zile, se decongeleaza foarte repede si usor sau se pastreaza cateva zile la frigider pentru consumul imediat.
Modul de preparare explicat este unul foarte rapid, iar gemul rezultat este foarte bun. Reteta este versatila, in forma expusa se pot prepara gemuri de diferite arome/fructe, iar ingredientele folosite pot sa fie la latitudinea voastra.
Important este ca tot amestecul folosit sa nu depaseasca 2 si jumatate pana la 3 cani.
Nota: Un alt fel de gem de piersici facut din cantitate mica de fruct si o modalitate foarte la indemana celor care nu vor sa stea la aragaz mai mult.
Gemul pe care am sa il prezint, este una din variantele americane de preparare, o metoda rapida si care nu tine "gospodina" prea mult timp ocupata. Conditia principala este de a avea masina de paine.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii