Gem de Piersici (la Masina de Paine)

Complexitate
redusa
Gem de Piersici (la Masina de Paine)

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate cu fructe decojite, fara samburi si zdrobite cu presa de cartofi sau cu degetele - cana are 250 ml
  • 1 cana zahar alb (sau amestec de zahar alb si brun)
  • 2 linguri de stafide galbene
  • vin Chardonay, pentru acoperit stafidele
  • 2-3 cuisoare
  • 1/4 lingurita allspice (eu am pus scortisoara)
  • Ustensile:
  • masina de paine

Mod de preparare

Se pun stafidele la inmuiat pentru jumatate de ora cu vinul, doar atat cat sa le acopere.

Se pregateste masina de paine, ne asiguram ca paleta este in pozitia ei.

Spalam si curatam de coaja si samburi piersicile (se pot folosi piersici congelate, capsuni, zmeura, afine etc etc). Se zdrobesc cu presa de cartofi sau cu degetele dupa care se scurg de lichid (eventual de apa si suc in cazul in care folositi fructe congelate). Se aseaza in cuva de paine, peste ele se aseaza restul ingredientelor.

Asezam capacul si setam la optiunea gem. Programul masinii este de o ora si 20 de minute. In timpul asta masina amesteca ingredientele, le incalzeste pana la fierbere si in ultimele 10 minute are programul de preracire.

Cand masina a terminat programul, avem grija sa folosim manusa de bucatarie pentru a indeparta cuva fierbinte. Lasam putin sa se racoreasca dupa care scoatem gemul si il transferam intr-un castron, cutie de plastic sau un vas care merge la congelator.

In timpul racirii gemul se va mai intari. Se pastreaza la congelator cateva luni de zile, se decongeleaza foarte repede si usor sau se pastreaza cateva zile la frigider pentru consumul imediat.

Modul de preparare explicat este unul foarte rapid, iar gemul rezultat este foarte bun. Reteta este versatila, in forma expusa se pot prepara gemuri de diferite arome/fructe, iar ingredientele folosite pot sa fie la latitudinea voastra.

Important este ca tot amestecul folosit sa nu depaseasca 2 si jumatate pana la 3 cani.

Nota: Un alt fel de gem de piersici facut din cantitate mica de fruct si o modalitate foarte la indemana celor care nu vor sa stea la aragaz mai mult.

Gemul pe care am sa il prezint, este una din variantele americane de preparare, o metoda rapida si care nu tine "gospodina" prea mult timp ocupata. Conditia principala este de a avea masina de paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tuguiet
1
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Alba ca zapada
2
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
4
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si capsuni
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si capsuni

O combinatie minunata! Mai ales ca a inceput sezonul capsunilor!

Desert briose cu ciocolata si capsuni
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume