Ingrediente

5 kg de gutui foarte coapte
2 kg de zahar
sucul de la 2 lamai sau
1 lingurita de sare de lamaie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Spalam gutuile bine, le stergem si apoi le dam prin razatoarea mare, cu tot cu coaja, pana la cotor. Se pune razatura de gutui in cratita de tuci si se pun la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba , cca. 45-60 minute, la foc mic, amestecand continuu si, inainte de a opri focul, adaugam sucul de lamaie sau sarea de lamaie pentru a capata o culoare frumoasa, rosiatica. Se pune fierbinte in borcane si numai dupa ce s-a racit bine, strangem capacele etans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gem de gutui" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Se lasa borcanele descoperite sa se raceasca in voie, pentru a face o crusta deasupra care nu va da voie sa mucegaiasca peste iarna, abia apoi strangem capacele.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gem de gutui