Dulceata de Visine

Complexitate
redusa
Dulceata de Visine

Ingrediente

  • 2 kg de visine (cantarite fara samburi)
  • 2 kg de zahar

Mod de preparare

Se spala visinile si se curate de codite. Se scot samburii.

In vasul in care vor fierbe se aseaza un strat de visine, un strat de zahar, un strat de visine, un strat de zahar pana se termina ambele. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Se lasa cateva ore pentru a iesi sucul din visine (se pot lasa si peste noapte, dar se tine in frigider).

Se pun apoi pe foc si se fierb pana cand siropul se ingroasa suficient. Din cand in cand puteti lua spuma care se formeaza deasupra dulcetii. Pentru a verifica daca siropul s-a ingrosat suficient, turnati cate o picatura pe o suprafata plana. Daca picatura isi pastreaza o forma sferica, atunci siropul este gata. Daca se aplatizeaza, dulceata mai trebuie fiarta.

Intre timp, se sterilizeaza 3 borcane de 800 g (se pun in cuptorul incins la 180 de grade pentru minim 30 de minute. Cuptorul se stinge cand se pun borcanele). Cand e gata dulceata se lasa un pic la racit, apoi se pune inca fierbinte in borcanele caldute. Se inchid capacele si se intorc cu capul in jos pentru 15 minute. Apoi, se aduc borcanele in pozitia corecta si se lasa la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu cirese
4
Dulciuri

Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!