Se spala visinele, se scot samburii (aici am avut un ajutor de nadejde dupa cum vedeti din fotografii). . . si in vasul in care fierbem dulceata punem un strat de visine unul de zahar.
De preferat e sa puneti maxim doua kg de visine in vas pentru a ramane cat de cat visinele intregi.
Se tin peste noapte sau cateva ore apoi se pun la foc mic pana ce siropul incepe sa se lege.
Daca vi se pare ca e prea mult sirop cum a fost la mine de exemplu puteti lua din el mai spre sfarsitul fierberii si astfel veti obtine si un sirop pe care il puteti bea cu apa minerala sau plata sau pur si simplu ca topping la inghetate sau clatite.
Se pune dulceata fierbinte in borcane se infileteaza capacul si borcanele se aseaza cu gura in jos pentru a obtine vidarea lor.
Se tin asa pana la racire completa.
Mai puteti incerca sa puneti deasupra fiecarui borcan inainte de a-l infileta cate o felie de lamiae si asa nu se formeaza crusta de mucegai peste iarna.
Pofta buna!
Inspirata din reteta Andreei Caroline, combinatia mascarpone,capsuni si ciocolata impreuna cu frisca, delicios.
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuniCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii