Dulceata de Visine

Complexitate
redusa
Dulceata de Visine

Ingrediente

  • ~ 5 kg de visine desamburite
  • ~ 4 kg de zahar

Mod de preparare

Se spala visinele, se scot samburii (aici am avut un ajutor de nadejde dupa cum vedeti din fotografii). . . si in vasul in care fierbem dulceata punem un strat de visine unul de zahar.

De preferat e sa puneti maxim doua kg de visine in vas pentru a ramane cat de cat visinele intregi.

Se tin peste noapte sau cateva ore apoi se pun la foc mic pana ce siropul incepe sa se lege.

Daca vi se pare ca e prea mult sirop cum a fost la mine de exemplu puteti lua din el mai spre sfarsitul fierberii si astfel veti obtine si un sirop pe care il puteti bea cu apa minerala sau plata sau pur si simplu ca topping la inghetate sau clatite.

Se pune dulceata fierbinte in borcane se infileteaza capacul si borcanele se aseaza cu gura in jos pentru a obtine vidarea lor.
Se tin asa pana la racire completa.

Mai puteti incerca sa puneti deasupra fiecarui borcan inainte de a-l infileta cate o felie de lamiae si asa nu se formeaza crusta de mucegai peste iarna.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)