Dulceata de piersici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 30-50 piersici dupa marime
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • jumatate de baton vanilie
  • 4 pahare apa

Mod de preparare

Se aleg piersici tari, se curata de coaja si se pun in apa de var. Se limpezesc apoi in apa rece, se desfac in jumatati ca sa li se poata scoate simburii.

Se pune siropul la fiert, la primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamiie, se lasa sa se lege siropul, se reduce mult focul sa se linisteasca clocotele, se pun piersicile, se mai lasa 10-15 minute si apoi se pun din nou la fiert.

Dupa ce a fiert pe jumatate, se adauga si cealalta lingura de zeama de lamiie. Se incearca si cind siropul sta putin bob si apoi se lateste, este gata. Se ia spuma si rece se toarna in borcan. Se mai poate prepara si altfel: taind fructele in jumatati si apoi fiecare jumatate in lung, in lame groase cam de 4-5 mm.

Se leaga siropul ca si la celalalt procedeu, se trage vasul deoparte de foc, se pun piersicile taiate, se lasa 10-15 minute, apoi se pun din nou la fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)