Se aleg piersici tari, se curata de coaja si se pun in apa de var. Se limpezesc apoi in apa rece, se desfac in jumatati ca sa li se poata scoate simburii.
Se pune siropul la fiert, la primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamiie, se lasa sa se lege siropul, se reduce mult focul sa se linisteasca clocotele, se pun piersicile, se mai lasa 10-15 minute si apoi se pun din nou la fiert.
Dupa ce a fiert pe jumatate, se adauga si cealalta lingura de zeama de lamiie. Se incearca si cind siropul sta putin bob si apoi se lateste, este gata. Se ia spuma si rece se toarna in borcan. Se mai poate prepara si altfel: taind fructele in jumatati si apoi fiecare jumatate in lung, in lame groase cam de 4-5 mm.
Se leaga siropul ca si la celalalt procedeu, se trage vasul deoparte de foc, se pun piersicile taiate, se lasa 10-15 minute, apoi se pun din nou la fiert.
De cand am acest aparat il folosesc aproape zilnic. Ma ajuta foarte mult in bucatarie, iar pe langa asta, preparatele sunt si...
Omleta cu branza si legume la Panini MakerInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii