Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta. Se pregatesc pe aragaz 3 vase cu apa clocotita.
Se pun patlagelele curatate de simburi in primul vas si se lasa sa fiarba cam 4-5 minute. Se scot din aceasta apa si se pun din nou la fiert in al doilea vas cu apa clocotita, lasandu-le sa fiarba cam 10 minute.
Se scot si se pun la fiert pentru a treia oara in cel de-al treilea vas cu apa clocotita timp de 10 minute, apoi se pun in apa rece, se scoate repede pielita de pe ele si se asaza pe un servet sa se zvinte.
In acest timp s-a pus zaharul la legat cu 0,75 l apa, s-a luat spuma si s-a adaugat vanilia. Cind siropul este legat, nu insa prea tare, se pun gogonelele si zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba la foc mic, curatind spuma care se mai formeaza, pina cind dulceata este bine legata.
Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si se pune in borcane dupa ce s-a racit.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii