Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa de var 30 min, apoi se desearta in strecuratoare, se limpezesc la un jet de apa si se lasa sa se scurga.
Dupa aceea, se taie in jumatati, li se scot samburii, se cantaresc si se pun in siropul bine legat. Se lasa 5 min sa lase putina zeama, apoi se fierb la foc mijlociu pana cand se leaga siropul.
Zeama de var se obtine din circa 1/4 kg var stins amestecat cu 2 l apa rece. Se lasa sa se limpezeasca cateva ore, apoi se scurge cu atentie lichidul clar de deasupra.
Se poate folosi si apa cu bicarbonat in loc de zeama de var.
Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...
Clatite din aluat de negresaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii