Dulceata de caise

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 1/2 l apa

Mod de preparare

Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa de var 30 min, apoi se desearta in strecuratoare, se limpezesc la un jet de apa si se lasa sa se scurga.

Dupa aceea, se taie in jumatati, li se scot samburii, se cantaresc si se pun in siropul bine legat. Se lasa 5 min sa lase putina zeama, apoi se fierb la foc mijlociu pana cand se leaga siropul.

Zeama de var se obtine din circa 1/4 kg var stins amestecat cu 2 l apa rece. Se lasa sa se limpezeasca cateva ore, apoi se scurge cu atentie lichidul clar de deasupra.
Se poate folosi si apa cu bicarbonat in loc de zeama de var.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc