Lamaile se aleg din cele cu coaja tare pentru a se putea rade bine. Se spala bine de tot, se dau pe razatoare. Coaja rezultata se amesteca cu zaharul prevazut si se pune in borcan. Se pastreaza la frigider.
De cate ori aveti nevoie la o prajitura/cozonac, de coaja de la lamaie o aveti deja gata pregatita.
Lamaile, dupa decojire (rase) se scufunda pentru cateva secunde in apa clocotita (urmand procedeul asta, se poate scoate mult mai mult suc din lamaie) dupa care se pun la storcatorul de citrice.
Se elimina eventualele seminte si apoi, cu o lingura, umplem prima despartitura din tavita de facut gheata. Punem cu lingura pentru a vedea exact cat lichid intra intr-o despartitura ... in felul asta stim cat folosim la prajitura. Umplem cate despartituri vrem (nu se pune sucul pana sus pentru ca la inghetare el isi mareste volumul) se acopera cu film alimentar si apoi cu folie de aluminiu, se eticheteaza si se pune la congelator.
La folosire, se scoate un cub de suc de lamaie se lasa pe masa la decongelat sau se pune in microunde pentru cateva secunde
Asa cum am spus, se poate folosi la prajituri sau, in zilele fierbinti de vara, la prepararea limonadei
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii