Lamaile se aleg din cele cu coaja tare pentru a se putea rade bine. Se spala bine de tot, se dau pe razatoare. Coaja rezultata se amesteca cu zaharul prevazut si se pune in borcan. Se pastreaza la frigider.
De cate ori aveti nevoie la o prajitura/cozonac, de coaja de la lamaie o aveti deja gata pregatita.
Lamaile, dupa decojire (rase) se scufunda pentru cateva secunde in apa clocotita (urmand procedeul asta, se poate scoate mult mai mult suc din lamaie) dupa care se pun la storcatorul de citrice.
Se elimina eventualele seminte si apoi, cu o lingura, umplem prima despartitura din tavita de facut gheata. Punem cu lingura pentru a vedea exact cat lichid intra intr-o despartitura ... in felul asta stim cat folosim la prajitura. Umplem cate despartituri vrem (nu se pune sucul pana sus pentru ca la inghetare el isi mareste volumul) se acopera cu film alimentar si apoi cu folie de aluminiu, se eticheteaza si se pune la congelator.
La folosire, se scoate un cub de suc de lamaie se lasa pe masa la decongelat sau se pune in microunde pentru cateva secunde
Asa cum am spus, se poate folosi la prajituri sau, in zilele fierbinti de vara, la prepararea limonadei
Clatite sarate preparate la Panini Maker de la Breville.
Clatite cu telemea si mararDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevie
Comentarii