Compot (pentru Iarna)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Compot (pentru Iarna)

Ingrediente

  • Fructe:
  • prune
  • struguri
  • caise
  • piersici
  • felii de lamaie
  • Pentru fiecare borcan, cate:
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita de zahar vanilat

Mod de preparare

Alegeti fructe proaspete, sanatoase, bine coapte dar inca tari (nu trecute din copt). Spalati bine fructele si curatati-le de codite.

Spalati lamaia si taiati-o felii de 0, 5 cm grosime, apoi taiati in sferturi.

Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate, de preferat cu capace cu filet. Intercalati printre fructe si bucatele de lamaie.

Umpleti borcanele cu apa, pe care apoi o desertati intr-un vas pe care il puneti pe foc. Adaugati cate 3 linguri de zahar tos pentru fiecare borcan. Amestecati ca sa se dizolve zaharul si sa se incalzeasca usor.

Puneti in fiecare borcan cate o lingurita de zahar vanilat apoi umpleti borcanele cu siropul de zahar.

Puneti capace si asezati borcanele intr-o tava pe care o puneti la cuptor sa fiarba la foc mic.

Dupa 15 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.

Puneti borcanele bine racite in camara rece si intunecoasa.


In fiecare borcan, puneti un singur fel de fructe.

Alegeti fructe de aproximativ aceiasi marime.

Folositi zahar tos cu cristalul mare.

Daca va place, puteti pune cate un bat de scortisoara in fiecare borcan.

Puteti modifica cantitatea de zahar in functie de gustul dvs.

Nu deschideti usa cuptorului pana nu se racesc borcanele.

Daca aveti o camara racoroasa si bine aerisita compotul rezista pana in primavara.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert cinnamon swirl apple pie sau Placinta cu mere si rulouri cu scortisoara
Bucataras.RO

Desert cinnamon swirl apple pie sau Placinta cu mere si rulouri cu scortisoara

Așa cum îmi place mie, o reteta cu ingrediente putine și destul de simplă, dar credeți-mă că te lingi pe degete!

Desert cinnamon swirl apple pie sau Placinta cu mere si rulouri cu scortisoara
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!