Compot (pentru Iarna)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Compot (pentru Iarna)

Ingrediente

  • Fructe:
  • prune
  • struguri
  • caise
  • piersici
  • felii de lamaie
  • Pentru fiecare borcan, cate:
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita de zahar vanilat

Mod de preparare

Alegeti fructe proaspete, sanatoase, bine coapte dar inca tari (nu trecute din copt). Spalati bine fructele si curatati-le de codite.

Spalati lamaia si taiati-o felii de 0, 5 cm grosime, apoi taiati in sferturi.

Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate, de preferat cu capace cu filet. Intercalati printre fructe si bucatele de lamaie.

Umpleti borcanele cu apa, pe care apoi o desertati intr-un vas pe care il puneti pe foc. Adaugati cate 3 linguri de zahar tos pentru fiecare borcan. Amestecati ca sa se dizolve zaharul si sa se incalzeasca usor.

Puneti in fiecare borcan cate o lingurita de zahar vanilat apoi umpleti borcanele cu siropul de zahar.

Puneti capace si asezati borcanele intr-o tava pe care o puneti la cuptor sa fiarba la foc mic.

Dupa 15 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.

Puneti borcanele bine racite in camara rece si intunecoasa.


In fiecare borcan, puneti un singur fel de fructe.

Alegeti fructe de aproximativ aceiasi marime.

Folositi zahar tos cu cristalul mare.

Daca va place, puteti pune cate un bat de scortisoara in fiecare borcan.

Puteti modifica cantitatea de zahar in functie de gustul dvs.

Nu deschideti usa cuptorului pana nu se racesc borcanele.

Daca aveti o camara racoroasa si bine aerisita compotul rezista pana in primavara.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti