Compot de prune fara fierbere

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Compot de prune fara fierbere

Ingrediente

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar (in functie de cat de dulce doriti)
  • aspirina

Mod de preparare

Se spala prunele si se pun in borcane, cam 50 % din capacitatea borcanului. Eu am facut anul aceasta compot de prune in borcane de 5 kg.

Turnam apa peste prune, sa vedem cam cata apa incape in borcan, apoi turnam apa din borcan intr-o oala pe care o vom pune la fiert si mai adaugam o cana de circa jumatate de litru de apa, pentru un borcan de 5 l, adaugam zaharul si lasam sa clocoteasca cam cinci minute, dupa ce incepe sa fiarba, apoi oprim focul. Adaugam peste prunele din borcan, trei aspirine si turnam siropul peste prune. Inchidem ermetic borcanul si il punem sub paturi sa se racoreasca. Este bine sa il lasam acolo chiar si 2 zile. Cand turnati siropul clocotit peste prune, este bine sa asezati borcanele pe chiuveta, asa borcanele nu se vor sparge de la temperatura inalta.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici