Compot de Prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • prune 5 kg
  • zahar

Mod de preparare

Avem nevoie de borcane de 750 gr spalate si uscate cu capace potrivite.
Prunele spalate cate 5-7 intr un borcan, depinde de marimea prunei.

In raport de cat de dulce il vrem avem trei variante
-acrisor = una lingura de zahar
-mediu -doua linguri de zahar
-dulce = trei linguri de zahar/borcan

Facem completarea cu apa rece, punem capacele si le strangem. Facem sterilizarea timp de 25 de min de cand incepe apa sa clocotyeasca, dupa care le lasam sa se raceasca in vasul in care au fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici