Compot de Piersici

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Compot de Piersici

Ingrediente

  • piersici spalate si taiate in jumatati sau sferturi, fara simburi
  • cite 3 linguri de zahar tos pline si cu virf pentru fiecare borcan de 800 gr

Mod de preparare

Borcanele spalate si clatite de detergent le punem in cratita cu apa cit sa le acopere, punem alaturi si cpacele lor si fierbem cca 10 minute, le asam putin sa se raceasca apa dar nu de tot, apoi scoatem borcanele si le asezam cu gura in jos pe servete de bucatarie curate si care au fost spalate fara balsam de rife (asa cum se spala stergarele de bucatarie).

Putem sa le lasam sa se usuce si in cuptorul incalzit dar cu focul stins. Intre timp ce borcanele se usuca pregatim piersicile.

Spalam bine piersicile, eu le-am lasat in lighean cu multa apa si o lingura cu virf de bicarbonat, astfel toate imputitatile din puful fin de pe coaja de piersica se curata si chiar si linga codita se curata bine orice yurma de praf.

Spalata epoi bine la jet de apa rece, scoasa codita, taiate in jumatati (si /sau in sferturi) si aruncam simburii. Punem in fiecare borcan bucati de piersici cit sa umplem borcanul pina l gura si fara sa le strivim. Varsam in fiecare borcan zaharul si apoi umplem cu apa.

Inchidem borcanele cu capacele etanse si asezam borcanele in cratita cu apa, invelite cu ziare sau cirpe cit sa nu se ating intre ele la fiert. Eu am pus in oala apa calda ca sa mai scurtez timpul pina cind apa din oala ajungea la punctul de fierbere. Fierbem la foc moderat cca 15 minute de cind apa incepe sa clocoteasca.

Luam cratita cu borcanele de pe foc, si o lasam la loc ferit acoperita cu stergare de bucatarie, fete de masa, paturi pina a doua zi. Cind borcanele s-au racit si zaharul s-a topit. Chiar daca nu s-a topit de tot cu timpul se va topi in compot.
Cine vrea poate sa adauge si felii sau zeama de lamiie in borcane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.