Compot de Piersici

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Compot de Piersici

Ingrediente

  • piersici spalate si taiate in jumatati sau sferturi, fara simburi
  • cite 3 linguri de zahar tos pline si cu virf pentru fiecare borcan de 800 gr

Mod de preparare

Borcanele spalate si clatite de detergent le punem in cratita cu apa cit sa le acopere, punem alaturi si cpacele lor si fierbem cca 10 minute, le asam putin sa se raceasca apa dar nu de tot, apoi scoatem borcanele si le asezam cu gura in jos pe servete de bucatarie curate si care au fost spalate fara balsam de rife (asa cum se spala stergarele de bucatarie).

Putem sa le lasam sa se usuce si in cuptorul incalzit dar cu focul stins. Intre timp ce borcanele se usuca pregatim piersicile.

Spalam bine piersicile, eu le-am lasat in lighean cu multa apa si o lingura cu virf de bicarbonat, astfel toate imputitatile din puful fin de pe coaja de piersica se curata si chiar si linga codita se curata bine orice yurma de praf.

Spalata epoi bine la jet de apa rece, scoasa codita, taiate in jumatati (si /sau in sferturi) si aruncam simburii. Punem in fiecare borcan bucati de piersici cit sa umplem borcanul pina l gura si fara sa le strivim. Varsam in fiecare borcan zaharul si apoi umplem cu apa.

Inchidem borcanele cu capacele etanse si asezam borcanele in cratita cu apa, invelite cu ziare sau cirpe cit sa nu se ating intre ele la fiert. Eu am pus in oala apa calda ca sa mai scurtez timpul pina cind apa din oala ajungea la punctul de fierbere. Fierbem la foc moderat cca 15 minute de cind apa incepe sa clocoteasca.

Luam cratita cu borcanele de pe foc, si o lasam la loc ferit acoperita cu stergare de bucatarie, fete de masa, paturi pina a doua zi. Cind borcanele s-au racit si zaharul s-a topit. Chiar daca nu s-a topit de tot cu timpul se va topi in compot.
Cine vrea poate sa adauge si felii sau zeama de lamiie in borcane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
2
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Tort Dobos
3
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie