Compot de Piersici

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Compot de Piersici

Ingrediente

  • piersici spalate si taiate in jumatati sau sferturi, fara simburi
  • cite 3 linguri de zahar tos pline si cu virf pentru fiecare borcan de 800 gr

Mod de preparare

Borcanele spalate si clatite de detergent le punem in cratita cu apa cit sa le acopere, punem alaturi si cpacele lor si fierbem cca 10 minute, le asam putin sa se raceasca apa dar nu de tot, apoi scoatem borcanele si le asezam cu gura in jos pe servete de bucatarie curate si care au fost spalate fara balsam de rife (asa cum se spala stergarele de bucatarie).

Putem sa le lasam sa se usuce si in cuptorul incalzit dar cu focul stins. Intre timp ce borcanele se usuca pregatim piersicile.

Spalam bine piersicile, eu le-am lasat in lighean cu multa apa si o lingura cu virf de bicarbonat, astfel toate imputitatile din puful fin de pe coaja de piersica se curata si chiar si linga codita se curata bine orice yurma de praf.

Spalata epoi bine la jet de apa rece, scoasa codita, taiate in jumatati (si /sau in sferturi) si aruncam simburii. Punem in fiecare borcan bucati de piersici cit sa umplem borcanul pina l gura si fara sa le strivim. Varsam in fiecare borcan zaharul si apoi umplem cu apa.

Inchidem borcanele cu capacele etanse si asezam borcanele in cratita cu apa, invelite cu ziare sau cirpe cit sa nu se ating intre ele la fiert. Eu am pus in oala apa calda ca sa mai scurtez timpul pina cind apa din oala ajungea la punctul de fierbere. Fierbem la foc moderat cca 15 minute de cind apa incepe sa clocoteasca.

Luam cratita cu borcanele de pe foc, si o lasam la loc ferit acoperita cu stergare de bucatarie, fete de masa, paturi pina a doua zi. Cind borcanele s-au racit si zaharul s-a topit. Chiar daca nu s-a topit de tot cu timpul se va topi in compot.
Cine vrea poate sa adauge si felii sau zeama de lamiie in borcane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia