Curatam coarnele de codite si le spalam. Intre timp punem apa la fiert si in momentul in care clocoteste adaugam si zaharul. Cand acesta e topit si incepe din nou sa clocoteasca adaugam si coarnele. Le lasam in acest sirop fierbinte pana isi schimba culoarea (aproximativ 30-40 secunde).
Le scoatem separat intr-un vas si le asezam in borcane. Siropul il lasam sa dea din nou in clocot si apoi oprim focul de sub el. Adaugam si 1/2 lingura salicil amestecand pana acesta se dizolva.
Acum nu ne mai ramane decat sa turnam peste fructele asezate in borcane siropul fierbinte, insurubam capacele pe borcane si le asezam pana a doua zi in dust uscat ( in paturi ) unde le lasam pana racesc. De acum nu ne mai ramane decat sa asezam borcanasele in camara pentru zilele de iarna.
Pofta Buna! ! !
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaFursecuri fragede, aromate, care pot fi pastrate chiar si pentru o saptamana daca rezista ;) M-am inspirat de la Clementina...
Desert fursecuri cu gem de zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii