Compot de `coarne`

Complexitate
redusa
Compot de `coarne`

Ingrediente

  • 3 kg coarne
  • 1 kg zahar
  • 3 l apa
  • 1/2 lingura salicil (praf conservant)

Mod de preparare

Curatam coarnele de codite si le spalam. Intre timp punem apa la fiert si in momentul in care clocoteste adaugam si zaharul. Cand acesta e topit si incepe din nou sa clocoteasca adaugam si coarnele. Le lasam in acest sirop fierbinte pana isi schimba culoarea (aproximativ 30-40 secunde).

Le scoatem separat intr-un vas si le asezam in borcane. Siropul il lasam sa dea din nou in clocot si apoi oprim focul de sub el. Adaugam si 1/2 lingura salicil amestecand pana acesta se dizolva.

Acum nu ne mai ramane decat sa turnam peste fructele asezate in borcane siropul fierbinte, insurubam capacele pe borcane si le asezam pana a doua zi in dust uscat ( in paturi ) unde le lasam pana racesc. De acum nu ne mai ramane decat sa asezam borcanasele in camara pentru zilele de iarna.

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa